luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Werken als E&I Technician bij Spie

''Ontmoet Ruben Visser, E&I Technicus bij SPIE''

Als E&I technician ben je bij SPIE multifunctioneel inzetbaar op het gebied van het onderhoud aan elektrotechnische installaties, voornamelijk in de procesindustrie. Wij zijn verantwoordelijk voor een goede en veilige procesvoering van de plant.

SPIE heeft op veel verschillende fabrieken binnen de farmaceutische tot chemische industrie onderhoudscontracten lopen. Dit houdt in dat wij op deze locaties de huidige kernbezetting aanvullen of zelfs de kernbezetting zijn. Tijdens de turnaround periode is het dus mogelijk om op een andere locatie te moeten assisteren. Mijn SPIE collega’s zijn vriendelijke mensen met veel ervaring van wie ik veel kan leren.     

De cultuur binnen SPIE

Bij SPIE is iedere medewerker een ambassadeur voor de veiligheid. SPIE neemt de veiligheid van haar personeel en werkzaamheden zeer serieus. Alle medewerkers van SPIE zijn continue bezig om te anticiperen op risicovolle situaties en de veiligheid tijdens werkzaamheden te verbeteren. Hierdoor heerst er een veiligheidscultuur, zeker ook in preventieve zin.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn dagelijkse werk bestaat voor een groot deel uit preventief onderhoud. Hierbij hou ik mij voornamelijk bezig met het kalibreren van transmitters en analyseapparatuur. Ook voer ik functietesten van systeembeveiligingen uit. Buiten het preventief onderhoud hou ik mij ook bezig met het zoeken en oplossen van storingen in installaties. Wij reviseren zelf ook regelventielen, dus ik ben in het bezit van een flenscertificaat. Tevens denken wij samen met de Maintenance Engineer mee in het zoeken naar algemene procesverbeteringen en oplossingen.

SPIE als werkgever

SPIE is een groot bedrijf dat continue aan het groeien is. SPIE is dé onafhankelijke Europese leider in Multi technische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. SPIE heeft een goede leaseregeling voor haar medewerkers, wat voor mij heel prettig is. Ik zeg eerlijk dat ik niet wist waar ik in terecht zou komen bij SPIE, maar als ik nu terugkijk naar de jaren dat ik werk voor SPIE, ben ik zeer tevreden.   

Binnen SPIE is het mogelijk om te groeien op technisch vlak (meer naar specialist), en ook kun je groeien in een leidinggevende rol. SPIE vindt scholing belangrijk en biedt de mogelijkheid om een MBO en zelfs een HBO diploma te behalen. Andere waardevolle opleidingen, cursussen en trainingen zijn ook te volgen. Deze kunnen bijdragen aan je doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. En dan zijn er nog de (veiligheids- en technisch inhoudelijke) opleidingen die nodig zijn om je dagelijkse werkzaamheden te kunnen doen.

Kortom: SPIE investeert in haar medewerkers door middel van training en opleiding. Daarnaast worden interne initiatieven toegejuicht en ondersteund om het beste uit jezelf te kunnen halen. 

Terug naar boven

Vacatures, opleidingen en mogelijkheden

Welk beroep kan je uitoefenen na een opleiding, welke actuele vacatures zijn relevant en welke opleiding brengt je verder? Bekijk ze hier!
  • Werken als E&I Technician bij Spie

    Werken als E&I Technician bij Spie