Laden
Talentpool & Selectie

Meer dan 4.000 geregistreerde kandidaten in onze Talentpool

Is jouw organisatie op zoek naar gekwalificeerde talenten, maar kan het recruitmentproces ondersteuning gebruiken? Of wil je tijd en energie besparen om de latent geïnteresseerden te bereiken? Maak kennis met de Watertalent Talentpool.

4.968
Talenten
45.000
Gem. bezoekers p/m
Ik zoek medewerkers

De Watertalent community

Affiniteit met de haven en industrie

Op Watertalent kunnen (latent) werkzoekenden zich registreren in onze Talentpool. Zij zijn vaak per direct op zoek naar een nieuwe uitdaging en worden graag benaderd voor een interessante baan die bij hun profiel past. Alle kandidaten hebben affiniteit met de haven en/of industrie. Het is een diverse pool met geïnteresseerden met allerlei achtergronden, van mbo- tot wo-niveau.

Onze Talentpool dienstverlening biedt twee opties aan, zodat je als werkgever kunt kiezen uit een oplossing die op dat moment het beste bij je past.

Optie 1

Talentpool search

Aan de hand van het functieprofiel waar jij een collega voor zoekt, doen wij een search in onze Talentpool. Binnen drie werkdagen laten we weten of we één of meerdere passende talenten beschikbaar hebben. De cv’s van de kandidaten sturen wij geanonimiseerd toe.

De search is vanzelfsprekend op basis van No cure – No pay. Op verzoek kunnen wij ook het eerste selectiegesprek voeren.

Optie 2

RPO-oplossing

Om onze klanten te ontzorgen bij het recruitmentproces, kunnen wij een gedeelte hiervan overnemen (recruitment process outsourcing). Wij plaatsen de vacature(s) op watertalent.nl en brengen deze onder de aandacht bij de juiste doelgroep, bijvoorbeeld via sociale media. Vervolgens ontvangen en screenen wij de sollicitanten zelf. Wij doen hierbij het eerste selectiegesprek, waarbij we beoordelen of de kandidaat kundig genoeg is, over de juiste competenties beschikt en of hij/zij bij jouw organisatie past. Niet passende kandidaten worden door ons direct op de hoogte gesteld.

Na het eerste selectiegesprek stellen wij gekwalificeerde kandidaten voor met hun persoonlijke motivatie, cv en onze indruk van de kandidaat. Indien gewenst blijven wij de contactpersoon voor de kandidaat, om verdere stappen in het sollicitatieproces met hem/haar te bespreken en te plannen.

Heeft jouw organisatie al een profileringspakket bij Watertalent? Ook dan kun je voor één of meerdere specifieke vacatures gebruik maken van deze oplossing. De vacature krijgt een aparte ‘Talentpool-tag’, waardoor sollicitanten van tevoren zien dat zij eerst door Watertalent worden gescreend. De sollicitaties van de overige vacatures komen gewoon in jouw eigen opgegeven mailbox of ATS.

Uiteraard screenen wij bij deze optie ook dagelijks onze Talentpool op (nieuwe) talenten die geschikt zijn voor de functie(s).

De Talentpool als aanvulling op jouw recruitmentproces

Biedt de Watertalent Talentpool voor jou de uitkomst? Neem dan contact met ons op, telefonisch of per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met jou.

Neem contact met ons op

Bart Verkleij

Arbeidsmarkt adviseur

0181 665 455

INVESTEREN IN COLLEGA'S

Laat de samenwerking beginnen