Laden
In het kort

Het uitzicht op het werk raast voorbij. Wie kan dat zeggen? Jij! Als treinmachinist zie je alle landschappen aan je voorbijgaan. Maar je blijft even geconcentreerd als altijd. Je hebt tenslotte de verantwoording om je passagiers of goederen veilig en op tijd van A naar B te brengen.

Je kunt niet alleen lang gefocust blijven maar je hebt ook een goed reactievermogen én een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent een machinist in hart en nieren. Je vindt het geweldig dat je de trein rangeert, bestuurt en controleert. En niemand hoeft jou iets te vertellen over het spoornet, de spoorregelgeving en de veiligheidsprocedures: die ken je van binnen en buiten. Jouw droom om treinmachinist te worden is uitgekomen.

Voor wie?

Treinmachinist (niveau 3) - bol-bbl

Deze brede opleiding leidt je op voor het diploma ‘Machinist volledig bevoegd’. Je leert alles over onder andere spoorregelgeving, veiligheid, techniek, beveiligingssystemen en (veiligheid)communicatie. Tijdens je machinistenopleiding ga je ook aan de slag op onze simulator.

Je hebt de keuze uit een gecombineerde leerweg in het reizigers- of het spoorgoederenvervoer. De bol-bbl reizigersvervoer bereidt je voor op een carrière bij NS. In het eerste jaar ga je hoofdzakelijk naar school met een aantal weken stage, waarin je de geleerde theorie toe kan passen in de praktijk. In het tweede jaar ga je vier dagen per week aan de slag bij NS op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda en kom je een dag per week naar school om jezelf voor te bereiden op het eindexamen.

Je hebt ook de mogelijkheid om een bol-bbl opleiding te volgen binnen het spoorgoederenvervoer. Ook hiervoor geldt dat je in het eerste jaar hoofdzakelijk naar school gaat om in het tweede jaar als volledig bevoegd goederenmachinist aan de slag te gaan in de Rotterdamse haven. Je wordt tijdens je opleiding tevens opgeleid voor de veiligheidsfuncties wagencontroleur en rangeerder.Wat kun je worden?

Na het afronden van deze tweejarige bol-opleiding ben je volledig bevoegd als treinmachinist. Je bent dan in staat om zelfstandig treinen te rijden bij de NS of bij de spoorgoederenvervoerder waar je het praktijkdeel van je opleiding hebt doorlopen.

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
STC Group
0104486000
Andere trainingen van STC mbo college
Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4) - bol

image

Kapitein binnenvaart (niveau 4) - bol

image

Operationeel onderhoudstechnicus (niveau 3) - bbl

image