Je toekomstig beroep

Als maritiem waterbouwer / stuurman waterbouw werk je bij een offshore-/ baggerbedrijf. Tijdens het baggeren ben je aan het werk op de brug van bijvoorbeeld een sleephopperzuiger, zelfvarende snijkopzuiger of andere zeeschepen. Jouw belangrijkste taak is het uitvoeren van controles en reparaties aan dek. Ook houd je je bezig met navigeren en communiceren op de brug. Je werkt veel met computers, plaatsbepalingssystemen en andere innoverende systemen die je helpen bij het manoeuvreren van een werktuig. Je gaat aan het werk op onder andere zelfvarend materieel en uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor de navigatie en het baggerproces.

Voor wie?

Maritiem waterbouwer/stuurman waterbouw

Een deel van je schooltijd breng je door op onze machine- en baggersimulatoren, in ons eigen machinekamerpracticum en in het NauTech lokaal. In het NauTech lokaal krijg je les in nautische en technische vakken die veelal visueel en via verschillende werkvormen, zoals virtual reality, aangeboden worden. Theoretische lesstof wordt daardoor op een vanzelfsprekende manier met de praktijk verbonden. Tijdens je opleiding krijg je onder andere de volgende vakken: Sleephopperzuiger, Snijkopzuiger, Grond- en vloeistofmechanica, Baggerpompen, Offshore, Navigatie, Reisvoorbereiding, Meteorologie en maritieme communicatie, Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde.

Met dit diploma en de nodige vaartijd (die je tijdens je stages opdoet) op zak, heb je een wereldwijde vaarbevoegdheid om als stuurman en uiteindelijk als kapitein te varen op de grootste (zelfvarende) sleephopperzuigers, snijkopzuigers en andere zeeschepen. Tijdens je opleiding is er daarom veel aandacht voor waterbouw, het baggerproces en diverse stuurmankundige onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals radar en manoeuvreren, maar ook aan lassen/bankwerken en de machinekamer.

Bijzonderheden

Een medische scheepvaartkeuring is onderdeel van het inschrijfproces.

Waar kun je aan de slag?
Na je opleiding kun je in binnen- en buitenland aan de slag bij baggerbedrijven.
Waar kun je aan de slag?
Na je opleiding kun je in binnen- en buitenland aan de slag bij baggerbedrijven.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
STC Group
0104486000
Andere trainingen van STC mbo college
Treinmachinist

image

Allround medewerker maritieme techniek

image

Buschauffeur

image

Stuurman/werktuigkundige kleine schepen

image