Laden
In het kort

Je houdt van techniek en in het bijzonder van schepen. Je bent een echte doener en werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren. Je bouwt, onderhoudt en repareert (onderdelen van) vaartuigen en maritieme werktuigen in de scheepsbouw, waterbouw, watersportindustrie en offshore. Zo kun je bijvoorbeeld ingezet worden om het interieur of exterieur van een schip aan te passen aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Als allround medewerker maritieme techniek kun je ook meewerken aan het repareren of aanpassen van installaties in de machinekamer van het schip. Je werkt nauwkeurig en bereidt je werkzaamheden goed voor. Zo nodig begeleid je minder ervaren collega's bij het werk. Jij bent te vinden op de werkvloer van de werf of bij een maritiem bedrijf aan boord van een schip. Jouw werkdagen zijn heel afwisselend.

Voor wie?

Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3) - bbl

De opleiding duurt drie jaar. Je werkt vier dagen in de week op een grote of kleine werf. Samen met ervaren medewerkers bouw je aan een jacht of gedeelte van een schip, onderhoud je machines of voer je servicewerkzaamheden uit.

Eén dag in de week ga je naar school om je theoretische kennis op te doen. Je krijgt dan vakken als scheepskennis, materialenkennis, tekeninglezen, kunststoffen, elektrotechniek machinekamersystemen en jachtbouw. Ook Nederlands en Engels zitten in je vakkenpakket.



Wat kun je worden?

Je kunt op een werf doorgroeien naar voorman of kwaliteitscontroleur. Een voorman stuurt een team van scheepsbouwers, lassers of installateurs aan. Een kwaliteitscontroleur ziet erop toe dat alle onderdelen van een schip goed zijn aangebracht en of alles mooi is gelast. Je draagt zo bij aan het bouwen van een prachtig product of het fiksen van een grote reparatieklus. Er is in de scheeps- en jachtbouw en in andere technische bedrijven grote vraag naar goed opgeleide vakmensen.

Wil je nog niet werken maar leer je liever door? Dat kan! Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Engineer Maritieme techniek bol niveau 4.

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
STC Group
0104486000
Andere trainingen van STC mbo college
Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4) - bol

image

Kapitein binnenvaart (niveau 4) - bol

image

Operationeel onderhoudstechnicus (niveau 3) - bbl

image