Als Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zorg je ervoor dat meet- en regelinstallaties werken zoals het hoort. Door goed onderhoud voorkom je storingen. Dankzij je brede technische basis kun je eventuele storingen snel oplossen, zodat installaties niet te lang stilstaan.

Voor wie?

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

De beroepsopleiding Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie geeft je een brede technische basis, zodat je goed weet hoe apparatuur werkt en hoe je die kunt inspecteren en repareren. Daarna specialiseer je je in de instrumentatie. Je leert dan hoe installaties volledig automatisch geregeld worden.

Tijdens deze opleiding krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je verschillende keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Je werkt gemiddeld 5 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt twee avonden in de week de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris! Een lijst van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.Wat kan ik hiermee worden?

Als Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zorg je ervoor dat meet- en regelinstallaties werken zoals het hoort. Door goed onderhoud voorkom je storingen. En als er toch een storing optreedt, zorg jij voor een oplossing, zodat de installatie niet te lang stilstaat.

Je voert het onderhoud aan apparaten en machines uit. Dat gebeurt preventief of tijdens een stop. Vaak werk je in een ploeg of team. Ook geef je advies op het gebied van onderhoud, milieurichtlijnen en veiligheid.

Je kunt overal aan de slag als Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie. Bijvoorbeeld bij raffinaderijen, energiefabrieken, in de industriële dienstverlening, bij de technische dienst van een bedrijf of bij onderhouds- en reparatiediensten.

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Andere trainingen van Techniek College Rotterdam
Commercieel technicus

image

Medewerker beheer ICT

image

ICT-beheerder

image

Allround constructiewerker

image