Als ICT-beheerder ben je onmisbaar binnen de organisatie. Als het systeem uitvalt of hapert, ben jij degene die de mogelijke oorzaken en oplossingen aandraagt. Je beheerst alle aspecten van dit belangrijke vak.

Voor wie?

ICT-beheerder

In de beroepsopleiding ICT-beheerder werk je veel aan projecten. Hierin komen de verschillende aspecten van het vak aan de orde. De theorie is ondersteunend. Later in de opleiding voer je projecten zo veel mogelijk in samenwerking met het bedrijfsleven uit.

Deze opleiding geeft je brede kennis van wireless verbindingen, open en closed source, hardware, randapparatuur en de werking daarvan. Een belangrijk onderdeel is een stage bij een erkend bedrijf. In de lessen gebruiken we online lesmateriaal van grote ICT-bedrijven. Bovendien kun je wereldwijd erkende certificeringen halen.

In het eerste leerjaar ben je volledig op school. In het tweede leerjaar ga je in het tweede blok stage lopen.
In totaal volg je in het tweede leerjaar twintig weken beroepspraktijkvorming, vier dagen per week (blok 1&2). In het derde en vierde blok ben je weer volledig op school om je schooljaar af te ronden.
In het derde leerjaar loop je het laatste blok stage (beroepspraktijkvorming). In totaal twintig weken, drie dagen per week.

Tijdens deze opleiding krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

LET OP: met ingang van het nieuwe schooljaar september 2019/2020 verhuist de opleiding van locatie Stolwijkstraat naar locatie Jan Ligthartstraat, de andere locaties blijven ongewijzigd.
LET OP: Momenteel hebben we meer aanmeldingen voor locatie Prins Alexanderlaan dan we voor deze opleiding kunnen plaatsen. Je kan je wel aanmelden op één van de andere locaties.Wat kan ik hiermee worden?

Na deze opleiding kun je aan de slag als ICT-beheerder. Je werkt bijvoorbeeld bij een ICT-dienstverlener, een bedrijf in de mediabranche of op de ICT- of media-afdeling van een ander bedrijf.

Als ICT-beheerder luister je goed naar de wensen van de klant. Je probeert die om te zetten naar een informatiesysteem. Je maakt een ontwerp en stelt een plan van aanpak op. Ook maak je een testomgeving. Verder ben je betrokken bij het maken en uitvoeren van een uitvoeringsplan. Je maakt systemen gebruiksvriendelijk en probeert de medewerkers ervan te overtuigen het systeem te gebruiken.

Je voorkomt storingen. En als ze toch voorkomen, los je ze zo snel mogelijk op. Ook handel je incidentmeldingen af. Verder ben je betrokken bij het maken van afspraken met klanten en gebruikers. Ten slotte is de ICT-beheerder verantwoordelijk voor het opzetten van een servicedesk en het leidinggeven aan de medewerkers daarvan. Daarvoor stel je ook een gebruikersinstructie op.

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Andere trainingen van Techniek College Rotterdam
Commercieel technicus

image

Medewerker beheer ICT

image

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

image

Allround constructiewerker

image