Als Medewerker beheer ICT ben je een sleutelfiguur binnen de organisatie. Jij weet precies hoe je gebruikers ondersteunt, handleidingen schrijft en het netwerk en de computers onderhoudt. En gaat er toch iets kapot? Dan kun jij het repareren of vervangen.

Voor wie?

Medewerker beheer ICT

In de beroepsopleiding Medewerker beheer ICT leer je alles over het installeren en onder­houden van computers en netwerken. Ook leer je hoe je de gebruikers kunt onder­steunen als ze tegen problemen aanlopen. Vervolgens rapporteer je alles en meld je het incident af in de servicedesk. Tijdens je stages breng je alles wat je geleerd hebt in de praktijk.
Bij deze opleiding loop je in het tweede leerjaar drie dagen per week stage, met een minimum van 800 uur. Daarnaast kom je tijdens je stage-periode nog twee dagen per week naar school.

Je krijgt ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Daarnaast kun je certificaten halen. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Deze technische opleiding wordt ook aangeboden met het keuzedeel Defensie bij de VeVa (Veiligheid en vakmanschap) op de Hoogvliet Veiligheids Academie. Het is dezelfde technische opleiding als de reguliere opleiding. Door het volgen van het keuzedeel Defensie via de VeVa heb je een gegarandeerde stageplaats en bereid de opleiding je voor op een carrière bij Defensie.

LET OP: met ingang van het nieuwe schooljaar september 2019/2020 verhuist de opleiding van locatie Stolwijkstraat naar locatie Jan Ligthartstraat, de andere locaties blijven ongewijzigd.

LET OP: Momenteel hebben we meer aanmeldingen voor locatie Prins Alexanderlaan dan we voor deze opleiding kunnen plaatsen. Je kan je wel aanmelden op één van de andere locaties.Wat kan ik hiermee worden?

Als Medewerker beheer ICT installeer en onderhoud je hard- en software. Verder ondersteun je medewerkers die problemen hebben met hun computer. Om hen op weg te helpen, is het  belangrijk dat je klantgericht bent en duidelijk kunt communiceren. Je werkt zelfstandig, maar samenwerken is voor jou ook geen probleem. Soms moeten verschillende werkzaamheden tegelijk gedaan worden. Jij zorgt ervoor dat dit vlekkeloos verloopt.

In de ICT is volop werk en je hebt veel carrièrekansen. Je kunt zó aan de slag bij een ICT-dienstverlener of op de ICT-afdeling van een bedrijf.

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Andere trainingen van Techniek College Rotterdam
Commercieel technicus

image

ICT-beheerder

image

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

image

Allround constructiewerker

image