Ben jij iemand die het liefst alles regelt? Dan is de opleiding Commercieel technicus iets voor jou. Je vindt het leuk om zaken voor te bereiden, te organiseren en te begeleiden. Vaak werk je op de commerciële afdeling van een technisch bedrijf aan commercieel beleid. Je onderhoudt contacten met klanten en neemt besluiten. Een sleutelrol binnen het bedrijf spelen past bij jou.

Voor wie?

Commercieel technicus

Mensen en middelen organiseren. Als commercieel technicus speel je daarin een voorbereidende, organiserende en begeleidende rol. Zelfstandig werk je aan je taak en ben je verantwoordelijk voor de resultaten van je commerciële werkzaamheden. Je kunt hierbij altijd terugvallen op een  collega of leidinggevende.

Je gaat 4 of 5 dagen per week naar school voor je theorie en praktijklessen, daarnaast loop je een aantal stages bij een erkend leerbedrijf. Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kun je kijken op www.stagemarkt.nl. Wanneer het lastig is om een leerbedrijf te vinden kunnen we je daar natuurlijk bij helpen.

Tijdens deze opleiding leer je alles over verkoopprocedures, marketing en relatiebeheer. En je bouwt stevig aan je technische basiskennis. Ook volg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Deze opleiding start alleen bij voldoende belangstellingWat kan ik hiermee worden?

Als commercieel technicus vervul je een sleutelrol binnen het bedrijf. Je luistert naar de wensen van klanten en adviseert de juiste producten en diensten. Aan de afdeling ontwerp en productie vertel je waar klanten behoefte aan hebben. Ook lever je ideeën voor nieuwe producten en help je mee bij het opstellen van verkoop- en marketingplannen.

Binnen het verkoopproces verzorg je soms ook het offerte- en ordertraject. Onderhandelen met de klant en het uitvoeren van administratieve werkzaamheden horen daar ook bij. Je kunt in allerlei sectoren werken: in de industrie, dienstverlening en bij onderhouds- en servicebedrijven. Vaak heb je te maken met metaal, elektrotechniek, installatietechniek, machinebouw en mechatronica.

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Andere trainingen van Techniek College Rotterdam
Medewerker beheer ICT

image

ICT-beheerder

image

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

image

Allround constructiewerker

image