Laden
Het beroep

Jij bent dienstverlenend, klantgericht en een echte vakman! Als Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw onderhoud en repareer je machines en installaties. Ook ben je ‘vliegende keep’ bij storingen. Daarmee ben je onmisbaar in deze wereld. Een wereld waarin machines en installaties ons dagelijks leven makkelijker en ons werk minder zwaar maken. Klanten kunnen veel meer doen in minder tijd, maar een voorwaarde is wel dat de machine goed werkt.
De term ‘werktuigbouw’ is breed; hieronder vallen allerlei soorten machines, installaties en aandrijftechnieken. Of het nu gaat om een benzinepomp, zaagmachine of hijskraan, als monteur werktuigbouw ben je van alle markten thuis. Je komt daardoor op de meest uiteenlopende plekken. Voor de klant is het belangrijk dat de storing snel is opgelost, maar veiligheid staat altijd voorop. Na de reparatie test je eerst of de machine weer goed werkt.

Als eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw werk je onder leiding van een opzichter en soms in een ploeg.

Voor wie?

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw

In de opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw leer je alle beginselen die horen bij de werktuigbouw. Je leert de materialen, apparaten en machines kennen waarmee je werkt. Ook leer je onderdelen demonteren en monteren. Daarnaast leer je omgaan met meetapparatuur. Het signaleren, analyseren en verhelpen van storingen bij allerlei soorten machines, apparaten en installaties komt ook aan bod in de opleiding. Net als het gebruiksklaar maken. Werken met apparaten en machines is niet zonder gevaar. Daarom is ook veiligheid een belangrijk onderwerp in de opleiding. Tenslotte leer je hoe je met klanten omgaat.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

In de opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Rekenen 3F
  • Engels A2/B1
  • Duurzaamheid in het beroep C
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3
  • 3D tekenen

Je kunt ook kiezen voor een algemeen keuzedeel zoals ondernemerschap of een buitenlandse taal. Zo maak jij je eigen keuzes in jouw loopbaan!

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
Da Vinci College
088 657 2657
Andere trainingen van Da Vinci College
Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

image

Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

image

Scheepsmetaalbewerker

image

Scheepsbouwer

image