Laden
Het beroep

Jij bent handig, weet van aanpakken en meewerken aan de bouw een schip, dat lijkt jou wel wat! Baggerschepen, marineschepen, zeeschepen, zeiljachten… Als scheepsbouwer bouw je verschillende soorten nieuwe schepen. Daarnaast repareer en modificeer je vaartuigen. Kwaliteit is bij dit werk heel belangrijk. Al met een kleine gaatje kan een schip zinken. Je werkt met (roestvrij) staal en aluminium, aan de hand van een constructietekening. Daarvoor gebruik je verschillende technieken, zoals snijbranden, walsen en persen. En om onderdelen perfect op elkaar aan te laten sluiten, zet je lastechnieken in.
Bij reparatie- en modificatiewerkzaamheden heb je te maken met allerlei verschillende constructies, met ieder hun eigen producteisen en werkprocedures. Dit is best complex en vraagt om vakmanschap.

Als scheepsbouwer begeleid je collega’s en zorg je ervoor dat zij net zo foutloos en veilig werken als jij.

Voor wie?

Scheepsbouwer

Tijdens de opleiding Scheepsbouwer leer je werken met (roestvrij)staal en aluminium. Je leert constructietekeningen lezen en maten en vormen opmeten. Ook leer je machines en apparaten instellen en ga je aan de slag met de technieken, zoals snijbranden, persen, walsen en lassen. Daarnaast leer je onderdelen monteren en je werk beoordelen en controleren. Je werkt met grote apparaten en machines. Dit is niet zonder gevaar. Daarom is ook veiligheid een belangrijk onderwerp in de opleiding. Tenslotte leer je hoe je collega’s kunt begeleiden.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

In de opleiding Scheepsbouwer kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Rekenen 3F
  • Engels A2/B1
  • Duurzaamheid in het beroep C
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3

Je kunt ook kiezen voor een algemeen keuzedeel zoals ondernemerschap of een buitenlandse taal. Zo maak jij je eigen keuzes in jouw loopbaan!

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
Da Vinci College
088 657 2657
Andere trainingen van Da Vinci College
Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

image

Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

image

Scheepsmetaalbewerker

image

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw

image