Laden
Het beroep
Jij houdt wel van een technische uitdaging, je bent inventief en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel! Een sluis die niet meer open of dicht gaat, haperende verlichting in de tram, een defect ventilatiesysteem in een tunnel… Als Eerste monteur weet jij hoe je deze elektrotechnische systemen weer goed werkend krijgt. Jij installeert en onderhoudt elektronische installaties voor machines, gebouwbeheersystemen, datanetwerken, telecominstallaties, (openbare) verlichting en verkeerssignalering. Ook afstellen en testen hoort bij je werkzaamheden. Op locatie voer je onderhoud uit en repareer je eventuele fouten. In de werkplaats stel je producten samen uit onderdelen. Als eerste monteur begeleid je minder ervaren medewerkers.

Voor wie?

Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

Nederland produceert steeds snellere en meer energiezuinige elektronica. Specialisten in de elektra zijn daarom onmisbaar. Er is veel vraag naar technisch geschoold personeel. Het baanperspectief is dan ook geweldig en het bijbehorende salaris is goed. Bedrijven staan echt om jou te springen!Wat leer je?

In de opleiding Eerste monteur elektrotechnische systemen leer je alles over elektrotechnische systemen, zoals beweegbare bruggen, verkeerssignalering en tunnelventilatie. Je leert hoe je deze systemen installeert, inregelt en in bedrijf stelt. Ook leer je hoe je bekabeling en leidingwerk aanlegt en hoe bedrading werkt. Daarnaast leer je alles over schakel en verdeelinrichtingen en data communicatiesystemen. Omgaan met gereedschap, meetinstrumenten en materialen én tekeningen en schema’s lezen zijn ook onderdelen van de opleiding. Net als samenwerken, werk verdelen en het aansturen van collega-monteurs.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en één dag of twee dagdelen naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
Da Vinci College
088 657 2657
Andere trainingen van Da Vinci College
Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

image

Scheepsmetaalbewerker

image

Scheepsbouwer

image

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw

image