Als laborant moet je zorgvuldig en gestructureerd te werk gaan. Je controleert of de monsters die je binnenkrijgt geschikt zijn om te onderzoeken en maakt ze klaar voor analyse (drogen, verdunnen, centrifugeren of oplossen). Daarna ga je testen of onderzoeken.

Voor wie is?

Allround Laborant

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw. 

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij het College voor Techniek en Design. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgt het College voor Techniek en Design voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs.

Na de opleiding

Na je niveau 3-opleiding kun je aan het werk als allround laborant of kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Scalda, algemene contactgegevens
0115641600
Andere trainingen van Scalda
Technicus engineering Werktuigbouwkunde

image

Monteur mechatronica

image

Chemisch-fysisch analist

image

Eerste monteur woning

image