Als technicus engineering kun je aan de slag in verschillende sectoren, zoals de Metaal, de Wind sector, de Installatietechniek, de Machinebouw en Mechatronica variërend van het klein-, midden- tot het grootbedrijf. Je bent zelfstandig, kwaliteits- en kostenbewust, denkt conceptueel en hebt procesmatig inzicht waarmee je problemen signaleert en oplost. Je houdt je daarnaast ook bezig met het bedenken van werktuigbouwkundige producten. In het gehele proces van ontwerp tot realisatie worden werktuigbouwkundigen ingezet.

Voor wie?

Technicus engineering Werktuigbouwkunde

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar van deze opleiding krijg je de vakken: vaktekenen, constructieleerproductietechniek, bedrijfsvoering, materialenleer, montage-onderhoud en besturingstechniek. Praktijk en practicum maken daar ook deel van uit. Daarnaast heb je algemene vakken als Nederlands, Rekenen, Engels, burgerschap en sport. De vakken komen samen in een project waarin je een product ontwerpt en ook produceert. In het laatste kwartaal loop je stage in een bedrijf.

Leerjaar 2: Het tweede leerjaar draait om verdieping van de vakken die je al vanuit het 1e leerjaar hebt. Ook doen we weer een leuk project. In het derde kwartaal loop je stage in een bedrijf.

Leerjaar 3: In het derde leerjaar loop je eerst een half jaar stage bij een bedrijf. Daarna kom je terug naar school en gaan we verder met verdieping van de vakken. En start het voorwaardelijk onderwijsprogramma voor je eind opdracht. Ook doen we weer een interessant project op het eindniveau van je opleiding.

Leerjaar 4: Het vierde leerjaar staat in het teken van voorbereiding afsluitende proeven van bekwaamheid. In het 3e en 4e kwartaal sluit je de opleiding af met een stage waarin de afsluitende proeve van bekwaamheid wordt uitgevoerd.

Na de opleiding

Na je opleiding kun je aan de slag als technicus engineering (voorheen Middenkader Engineer) werktuigbouwkunde of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten.

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Scalda, algemene contactgegevens
0115641600
Andere trainingen van Scalda
Monteur mechatronica

image

Allround Laborant

image

Chemisch-fysisch analist

image

Eerste monteur woning

image