Laden
In het kort
De opleiding Technicus engineering leidt je op tot een engineer met brede technische kennis. Je bent betrokken bij het gehele proces van ontwerp tot ontwikkeling, onderhoud en automatisering van producten en projecten. Je leert dus onder andere te ontwerpen, programmeren, technisch tekenen en machines te besturen. Het brengt technieken bij elkaar op het gebied van Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde en toegepaste ICT. Scalda richt zich ook op technische innovaties wat betreft energie en smart technology. Diverse modules zijn in ontwikkeling. Met deze opleiding kun je dus alle kanten op.

Voor wie?

Technicus engineering

Het eerste jaar?is breed opgezet om kennis te maken met Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Maintenance. Je kunt je lessen volgen in Terneuzen of Vlissingen. Op deze manier maak je kennis met alle vakgebieden. Dit komt van pas als je later een baan gaat zoeken, want je werkt in het werkveld vaak samen met deze beroepen.  

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar draait om verdieping van de vakken die je al vanuit het 1e leerjaar hebt. Ook doen we weer een leuk project. In het derde kwartaal loop je stage in een bedrijf.

Leerjaar 3: In het derde leerjaar loop je eerst een half jaar stage bij een bedrijf. Daarna kom je terug naar school en gaan we verder met verdieping van de vakken. En start het voorwaardelijk onderwijsprogramma voor je eind opdracht. Ook doen we weer een interessant project op het eindniveau van je opleiding.

Leerjaar 4: Het vierde leerjaar staat in het teken van voorbereiding afsluitende proeven van bekwaamheid. In het 3e en 4e kwartaal sluit je de opleiding af met een stage waarin de afsluitende proeve van bekwaamheid wordt uitgevoerd.

Keuzedelen 
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Welke keuzedelen worden aangeboden wordt binnenkort bekend gemaakt.  

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.? Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster). 

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.
Na de opleiding

Na je opleiding kun je aan de slag als technicus engineer of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten.

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
Scalda, algemene contactgegevens
0115641600
Andere trainingen van Scalda
Allround medewerker IT systems and devices

image

Medewerker ICT Support

image

Chauffeur wegvervoer

image

Logistiek medewerker

image