Laden
In het kort
Haperende verkeerslichten, slecht functionerende riolen, stilstaande trams of treinen en bruggen die niet meer open of dicht gaan. Een technicus elektronische systemen houdt van een uitdaging! Je krijgt deze systemen weer aan de praat, omdat je weet hoe je deze apparatuur moet samenstellen, installeren, afstellen en testen. Zo zorg je ervoor dat verkeerslichten, ventilatie en verlichting weer veilig en duurzaam werken.

Voor wie?

Technicus elektrotechnische systemen

Automatisering in fabrieken, verkeerslichten, ventilatie en verlichting in tunnels, treinen, trams, schepen en beweegbare bruggen en sluizen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn elektrotechnische industriële producten en systemen voor nodig. Monteurs en technici moeten deze apparatuur perfect maken, samenstellen, installeren, afstellen, inregelen en testen om zo een veilige en duurzame werking te garanderen.

Tijdens je opleiding bouw je grondige kennis op over elektrotechnische producten en systemen. Je ontwerpt onderdelen voor elektrotechnische producten en systemen. Stelt daaruit eenvoudige en complexe eindproducten samen. Regelt die in en stelt ze af. Ook krijg je te maken met ICT (hardware), meet- en regeltechniek en besturingstechniek.

Je ontwikkelt een goed analytisch vermogen en leert verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen. Maar ook goed te plannen en te organiseren. Je werkt met verschillende mensen, waardoor ook veel aandacht is voor het ontwikkelen van goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast volg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je kunt je specialiseren op de vakgebieden: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, machinebouw en mechatronica.

Je werkt gemiddeld 5 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt twee avonden in de week de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris! Een lijst van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nlWat kan ik hiermee worden?

De technicus elektrotechnische installaties werkt in de sector techniek bij een installatiebedrijf. Je legt zowel eenvoudige als complexe elektrotechnische installaties en systemen aan. En onderhoudt en wijzigt deze. Denk bijvoorbeeld aan gebouwbeheersystemen, datanetwerken, telecommunicatie-installaties, (openbare) verlichting, lichtreclamesystemen, beveiligingssystemen en verkeerssignaleringsinstallaties. Bovendien verricht je je werk op uiteenlopende locaties. Afwisseling genoeg dus!

Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Wil je deelnemen? Laat 't weten!
Trainingsdata bepalen we in overleg
Ik wil reserveren
Liever even bellen?
Andere trainingen van Techniek College Rotterdam
Expert IT systems and devices

image

Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

image

Technicus service en onderhoud werktuigbouw

image