0 VACATURES

Shell Nederland Chemie

800
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Over Shell Nederland Chemie
Wie zijn wij
Shell Nederland Chemie B.V. (SNC) is een werkmaatschappij van de Koninklijke Shell Groep. Binnen de chemietak van Shell is SNC een deel van Shell Chemicals, een wereldwijd georganiseerde groep van werkmaatschappijen die zich bezighoudt met het verwerken van olieproducten (nafta, gasolie en LPG) tot de basischemicaliën etheen en propeen. Op hun beurt zijn etheen en propeen de grondstoffen voor een zeer gevarieerde reeks van andere basischemicaliën en kunststoffen die onmisbaar zijn in het dagelijks leven.
image
Wat doen wij

Op het bedrijventerrein van Shell Moerdijk staat een groot aantal fabrieken. In deze fabrieken worden, met behulp van complexe processen, basischemicaliën gefabriceerd die hun oorsprong vinden in aardolie.

Een groot deel van de basisproducten voor de processen worden via ondergrondse pijpleidingen vanuit Shell Pernis aangevoerd. Deze worden verwerkt in het ‘hart’ van Moerdijk: de ‘kraker’ (de etheen fabriek).

In de kraker worden door een chemisch proces grote moleculen die uit Pernis komen in kleinere moleculen ‘gehakt’. Vervolgens gaan de producten die hier uit komen naar de andere fabrieken op Moerdijk, via pijpleidingen terug naar Pernis of naar klanten voor verdere verwerking.

Wist u dat...

  • Het totale oppervlakte van Shell Moerdijk 325 hectare is, waarvan 250 hectare binnen het hek en daarvan is 175 bebouwd
  • De totale capaciteit 4,5 miljoen ton product per jaar (inclusief bijproducten)
  • Er dagelijks 1.300 medewerkers op het terrein zijn: 800 van Shell en 500 van aannemers

De helft van de grondstoffen arriveert per pijpleiding (veelal van en naar Pernis), 45 procent komt aan per schip en de overige 5 procent per trein en wegtransport (tankwagens).


Wat leer jij van ons

Werken bij Shell betekent jezelf continu ontwikkelen. Wij bieden een breed scala aan persoonlijke groeimogelijkheden in zowel technische vaardigheden als kansen om je te ontwikkelen in bijvoorbeeld leiderschap. Door de omvang en veelzijdigheid van de productielocatie zijn alle kansen aanwezigheid om een lange en afwisselende loopbaan bij Shell Moerdijk op te bouwen.

 

Opleiding en ontwikkeling

Afhankelijk van je functie en vooropleiding bieden wij meerjarige lespakketten aan met theorie en praktijkopdrachten. Om je te ontwikkelen tot een vakvolwassen operator bijvoorbeeld, heb je gemiddeld zeven jaar nodig bij Shell. In die periode heb je meestal alles meegemaakt wat er op een fabriek kan plaatsvinden. Zoals een ‘turnaround’ eens in de vier tot vijf jaar, waarbij de fabriek uit bedrijf wordt genomen.

Waarom ben jij belangrijk voor ons
Met al je collega’s je werk doen op een veilige en goede manier. Dat is de focus als je werkt bij Shell. Je moet dus zelfstandig zijn, willen samenwerken, goed kunnen communiceren en gericht zijn op details. Maar boven alles: je moet passie hebben voor techniek! Met een opleiding op MBO-, HBO- of WO-niveau in een technische richting heb je bij ons verschillende mogelijkheden. Wat je ook doet bij Shell, wij nemen jou graag mee ‘op reis’ en willen jou onderweg steeds nieuwe dingen laten zien en ervaren.

1 Sector
Petrochemie

Locaties

Shell Nederland Chemie

Chemieweg 25

4782SJ, Moerdijk

Neem contact op

Shell Nederland Chemie

0168 359 111