Laden
5 VACATURES

Ssp - a Smithers company

30
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 27 January 2023
Senior Chemisch analist

image

Ssp - a Smithers company

Heinenoord

Geplaatst op 27 January 2023
Chemisch analist op MLO/HLO niveau

image

Ssp - a Smithers company

Heinenoord

Over Ssp - a Smithers company
Stockpile surveying and protection

Sinds 2010 hebben wij ons gespecialiseerd in het inspecteren en bemonsteren van vaste brandstoffen, ferro-legeringen, mineralen en metalen. Of het nu gaat om het nemen van monsters volgens internationale normen, het toezicht houden op het laden/lossen van goederen, het meten van zowel binnenvaart- als zeeschepen, het uitvoeren van volumemetingen of het assisteren bij temperatuurbeheersing op voorraden, onze werkzaamheden worden wereldwijd 24/7 uitgevoerd. Onder andere in de havens en op de terminals van Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen, Antwerpen, Dordrecht en Moerdijk zijn wij dagelijks te vinden.

In 2013 hebben wij een zelfstandig en onafhankelijk laboratorium opgericht onder de naam Ssp Analytical Services B.V. Zowel Ssp als Ssp Analytical Services B.V. bevinden zich samen onder één dak in Heinenoord. In het laboratorium worden analytisch chemische analyses verricht op het gebied van vaste (bio) brandstoffen, cokes, Fe legeringen, concentraten en mineralen in opdracht van onze klanten.

Om je een idee te geven welke technieken er in het lab worden toegepast noemen we er een aantal:

  • Gravimetrie, zoals vocht, vluchtige bestanddelen en as;
  • Bom calorimetrie;
  • Ion chromatografie;
  • Elementen analyses met specifieke CHN, CS en ON analysers;
  • Röntgen fluorescentie spectrometrie (WD-XRF);
  • Inductief Gekoppeld Plasma met Optische Emmissie Spectrometrie (ICP-OES).
  • Specialistische fysische methoden/technieken zoals Ash Fusion (AFT), Free Swelling IndexFSI) en Hard Grove Index (HGI).

Sinds een aantal jaren is het lab officieel erkend leerbedrijf. Meerdere stagiaires hebben hun stage inmiddels positief bij ons afgerond.

In 2021 namen wij een grote stap in onze verdere ontwikkeling en zijn wij onderdeel geworden van Smithers. Smithers is een wereldwijde leverancier van test-, advies-, informatie- en compliancediensten. Samen met Smithers zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wij blijven werken aan verdere groei en professionalisering van onze organisatie, waarbij iedereen binnen Ssp baat heeft. Nieuwsgierig naar wat Smithers precies doet? Check dan de website: www.smithers.com

image
Wat en waar?

Onze platte organisatie met Rotterdamse mentaliteit en korte communicatielijnen is gevestigd in een modern pand in Heinenoord. Wij zijn goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer (busstation op loopafstand).Op dit moment werken wij bij Ssp met ca. 30 collega’s op diverse afdelingen.


Nieuw begin

Tijdens onze eerste kennismaking wordt jou meteen duidelijk wat de werkzaamheden van je (misschien wel) toekomstige functie zijn en hoe ons bedrijf in elkaar steekt. We schetsen een goed beeld van de werkzaamheden en ons bedrijf. Op die manier kunnen we er samen achter komen of wij een goede match zijn! We vinden het belangrijk dat je na onze kennismaking kunt inschatten of de functie écht bij jou past.

Mochten wij nou een ‘match made in heaven’ zijn en ga je bij ons aan de slag, dan word je natuurlijk niet aan je lot overgelaten. Als je bij ons in de buitendienst start dan ontvang je van ons alle spullen die je nodig hebt om je functie te kunnen uitvoeren. Tijdens het inwerktraject word je gekoppeld aan een ervaren collega zodat je wegwijs kan worden gemaakt op de diverse werklocaties en je de werkzaamheden kan leren middels training on-the-job. In deze periode nemen we minimaal twee wekelijks jouw ontwikkeling en groei door. Samen beslissen we vervolgens wanneer je genoeg kennis en ervaring hebt opgedaan om zelfstandig aan de slag te gaan. Soms bedienen we klanten in landen buiten Nederland zoals bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Vanzelfsprekend ben jij flexibel en lijkt het jou leuk om ook eens de grens over te gaan voor een korte werktrip. In de buitendienst wordt zowel gewerkt in dagdienst als in 6-ploegendienst. Mocht je nog niet bekend zijn met een 6-ploegendienst leggen wij dit tijdens onze kennismaking uitgebreid uit. Ervaring is fijn maar zeker geen must. Ook zonder ervaring ben je welkom bij ons. Ook voor studenten die een parttimebaan zoeken hebben wij met regelmaat functies openstaan. Informeer naar de mogelijkheden.

Kunnen wij op jou vertrouwen, ben je flexibel en klinkt een baan met veel vrijheid jou als muziek in de oren? Bekijk dan de vacatures en ga vrijblijvend het gesprek aan! Voor meer info check onze website: www.ssp-rotterdam.nl


1 Sector
Lab en inspectie

Locaties

Stockpile surveying and protection B.V.

Reedijk 7U

3274 KE, Heinenoord

Neem contact op