Laden
15 VACATURES

Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

1900
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 26 september 2022
Tank Inspector

image

Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

Pernis Rotterdam

Geplaatst op 19 september 2022
Shell Graduate Programme 2023 – Netherlands - Technical

image

Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

Pernis Rotterdam

Over Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam
Wie zijn wij

Shell Pernis is de meest gebruikte benaming voor de fabrieken van Shell op het bedrijventerrein bij Pernis en Hoogvliet. Met 425 hectaren is het de grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste ter wereld. Van de ruim 1900 medewerkers, aangevuld met een grote groep contractors, werken de meesten buiten in de fabrieken en in de controlekamers. En of je nu werkt als engineer, in de projectorganisatie, bij technologische innovatie of als stafmedewerker, alles en iedereen bij Shell ademt liefde uit voor techniek!

 

Veiligheid staat centraal

Veiligheid heeft voor Shell de allerhoogste prioriteit. Ons doel is ‘Goal Zero’: nul ongevallen en nul milieu-incidenten. Of het nu gaat om persoonlijke veiligheid, veiligheid van het materieel of veiligheid in de processen, we moeten elkaar durven aanspreken als iets niet volgens de regels gaat. Om die veiligheid te borgen beginnen alle klussen bijvoorbeeld met een werkvergunning waarin we diverse risico’s evalueren voor we starten met het werk. Met de focus op veiligheid waarborgen we de gezondheid van de werknemers die dagelijks op ons terrein aanwezig zijn. Ook willen we zo min mogelijk overlast veroorzaken voor onze omwonenden. Daarom werkt Shell er hard aan om incidenten te voorkomen en processen als fakkelen verder te verbeteren. Naast veiligheid zijn goede resultaten, energiezuinigheid en lage kosten speerpunten voor onze organisatie.

image
Wat doen wij
Shell is een wereldwijd actieve groep van ondernemingen op het gebied van energie en petrochemie. Wij zijn actief in meer dan 90 landen. Onze doelstelling is de samenleving te voorzien van energie op een manier die economisch, milieutechnisch en maatschappelijk verantwoord is. Op het bedrijventerrein van Shell Pernis maken wij olieproducten en basischemicaliën gemaakt van aardolie, in ongeveer zestig verschillende fabrieken. De bekendste producten zijn benzine en diesel, maar wij maken ook kerosine en LPG. Basischemicaliën dienen als grondstof voor de fabricage van dagelijkse gebruiksgoederen. Op ons tankenpark in Europoort houden we ons bezig met op- en overslag en het laden en lossen van schepen. De raffinaderij in Pernis is sterk geïntegreerd met Shell Moerdijk, een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa.

Wat leer jij van ons

Werken bij Shell betekent jezelf continu ontwikkelen. Wij bieden een breed scala aan persoonlijke groeimogelijkheden in zowel technische vaardigheden als kansen om je te ontwikkelen in bijvoorbeeld leiderschap. Door de omvang en veelzijdigheid van de productielocatie zijn alle kansen aanwezigheid om een lange en afwisselende loopbaan bij Shell Pernis op te bouwen.

 

Opleiding en ontwikkeling

Afhankelijk van je functie en vooropleiding bieden wij meerjarige lespakketten aan met theorie en praktijkopdrachten. Om je te ontwikkelen tot een vakvolwassen operator bijvoorbeeld, heb je gemiddeld zeven jaar nodig bij Shell. In die periode heb je meestal alles meegemaakt wat er op een fabriek kan plaatsvinden. Zoals een ‘turnaround’ eens in de vier tot vijf jaar, waarbij de fabriek uit bedrijf wordt genomen.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Met al je collega’s je werk doen op een veilige en goede manier. Dat is de focus als je werkt bij Shell. Je moet dus zelfstandig zijn, willen samenwerken, goed kunnen communiceren en gericht zijn op details. Maar boven alles: je moet passie hebben voor techniek! Met een opleiding op MBO-, HBO- of WO-niveau in een technische richting heb je bij ons verschillende mogelijkheden. Wat je ook doet bij Shell, wij nemen jou graag mee ‘op reis’ en willen jou onderweg steeds nieuwe dingen laten zien en ervaren.


1 Sector
Petrochemie

Locaties

Shell Pernis

Vondelingenweg 601

3196 KK, Pernis Rotterdam

Neem contact op

Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

010 4319 111