3 VACATURES

Climax Molybdenum B.V.

100
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 27 januari 2022
Production Planner

image

Climax Molybdenum B.V.

Botlek Rotterdam

Geplaatst op 5 januari 2022
IT Support Technician

image

Climax Molybdenum B.V.

Botlek Rotterdam

Over Climax Molybdenum B.V.
Wie zijn wij

Climax Molybdenum is wereldleider in de verwerking van molybdeen, een metaal dat o.a. bij het winnen van kopererts als bijproduct gemaakt wordt in kopermijnen. Het moederbedrijf Freeport-McMoRan wint koper uit meerdere mijnen in o.a. Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Indonesie. Vanaf hier wordt het molybdeen-concentraat getransporteerd naar productie locaties in Noord-Amerika en Nederland (Rotterdam).

Molybdeen klinkt je wellicht niet heel bekend in de oren, maar het metaal wordt gebruikt in een groot aantal producten dat je dagelijks tegenkomt, zoals auto’s, windmolens, gloeilampen en voedingssupplementen. Het wordt vaak toegevoegd aan roestvast staal, om staal sterker, taaier en beter bestand tegen roestvorming te maken.

image
Wat doen wij

Het molybdeen-concentraat doorloopt in Rotterdam een uitgebreid proces voordat het kan worden verwerkt in andere producten. De fabriek van Climax Molybdenum in de Botlek, die dateert uit 1965, is dan ook een fabriek van hoge kwaliteit. Hier werken totaal ca. 100 medewerkers aan het proces en de apparatuur om de molybdeen van dusdanige kwaliteit te maken voor de afnemers.

Bij de mijnen wordt het erts al verwerkt tot een concentraat, welke vervolgens in grote zakken naar de haven van Rotterdam verscheept wordt. Bij Climax Molybdenum start het proces met een etage-oven, waarin de aanwezige zwavel uit het concentraat ‘geroast wordt’. Er blijft dan molybdeenoxide over. De afgassen uit de etage-oven worden in onze zwavelzuurfabriek afgevangen en omgezet in zwavelzuur. Vervolgens volgt de molybdeen zijn weg naar klanten of naar één van de overige plants op de site, zoals:

  • De briket plant, waar het product wordt geperst tot briketten. Deze vorm zorgt ervoor dat het later gemakkelijker kan worden toegevoegd aan smeltbaden voor metaal;
  • De chemische plant, waar het molybdeen wordt verwerkt tot een chemisch zuiver product. Dan is het bijvoorbeeld geschikt in katalysatoren voor de petrochemische industrie om brandstoffen te ontzwavelen.

Werken bij Climax Molybdenum

Of je nu aan de slag gaat op ons kantoor of in de operatie, bij Climax Molybdenum ben je geen nummertje. Al in je eerste week leer je de organisatie van binnen en buiten kennen. Je volgt bijvoorbeeld een korte training over onze kernwaarden en processen, je krijgt een safety tour waarbij je de plant en alle veiligheidsprocedures leert kennen en je maakt kennis met collega’s op verschillende afdelingen. Na de introductie loop je mee met jouw mentor, die je alle kneepjes van het vak zal leren. Zo bouwen we jouw taken en verantwoordelijkheden geleidelijk op.

Climax Molybdenum kenmerkt zich als informeel bedrijf, iedereen kent elkaar, maar er zijn ook strenge normen en procedures. Veiligheid staat bij ons op nummer één en we letten goed op elkaar.

Jouw toekomst

Bij Climax Molybdenum werken veel medewerkers al tientallen jaren. Ga je bij ons aan de slag en zit je hier op je plek, dan investeren we in jou. We bieden diverse doorgroeimogelijkheden, zowel naar een hogere positie als naar een functie op een andere afdeling. We blijven graag betrokken bij jouw loopbaan, want jouw kennis kunnen we overal op de plant gebruiken. Zo kun je als monteur doorgroeien naar supervisor of bijvoorbeeld project engineer en als operator naar veiligheidskundige. We hechten trouwens ook veel waarde aan jouw ideeën. Deze laten we graag uitgroeien tot projecten die ons helpen beter en veiliger te worden.

Spreekt het proces, product of de werkomgeving van Climax Molybdenum jou aan en heb je al enige ervaring in de chemie? Bekijk dan snel onze vacatures en kom erachter of wij een functie hebben die bij jou past. Wij hopen dan snel kennis met je te maken!


1 Sector
Chemie

Locaties

Climax Molybdenum B.V.

Theemsweg 20

3197 KM, Botlek Rotterdam

Neem contact op

Patty van der Kooi

HR Assistant

pvanderk1@fmi.com

0181 243 723

Sandra Kamperman

HR Manager

skamperm@fmi.com

0181 243 725