1 VACATURE

Olenex Edible Oils B.V.

1
Sector
2
Vestigingen


Geplaatst op 22 juni 2020
Account Support

image

Olenex Edible Oils B.V.

Rotterdam

Over Olenex Edible Oils B.V.

Wie zijn wij

Plantaardige olie is booming business

Olenex, een volwaardige joint venture tussen ADM en Wilmar, biedt klanten over de hele wereld een uitgebreid portfolio van plantaardige oliën- en vetten, van ruwe grondstoffen tot Specialties evenals op maat gemaakte technische ondersteuning. Olenex heeft twee o.a. fabrieken in Hamburg, waarvan de een in Specialty fats produceert en de ander in palm oliën raffineert. Olenex houdt zich bezig met Trading, verkoop en alle marketing activiteiten.

Daarnaast is Olenex actief in de haven van Rotterdam met het raffineren en fractioneren van tropische oliën. Onder de voornaamste afnemers van Olenex bevinden zich de grootste fast moving consumer goods producenten.

image
Wat doen wij

Wij raffineren en fractioneren ruwe oliën in onze fabriek in Nederland, om ze vervolgens direct bij onze klanten af te leveren. In ongeveer zeventig procent van de producten in de supermarkt schappen is plantaardige tropische olie verwerkt. Natuurlijk in frituurvetten, margarines en sauzen, maar ook in bakkerijproducten, chips, koekjes, ijs, koffiecreamers en andere gesproeidoogde producten. Verder zit er palm- of kokosolie in dierenvoeders, theelichtjes en andere kaarsen, in papiercoating en zelfs in bumpers van auto’s. Voor al die eindproducten leveren wij een pallet olie en vetten als grondstof aan bij onze klanten.


Onze fabriek, Vondelingenplaat, draait volcontinu. Er gaat steeds ruwe olie in en er komt voortdurend geraffineerde olie uit, dat op weg kan naar de klant. Hoe lang we met een bepaalde batch olie bezig zijn, valt moeilijk te zeggen. Het blijft een natuurproduct, dus de kwaliteit wisselt. We hebben op dit moment een klein team van operators. Per dagdeel draait een team van zes procesoperators een shift. Zij houden toezicht op het proces en sturen bij of grijpen in als het nodig is. Elke procesoperator is bij ons allround; hij kan alle voorkomende handelingen zelf verrichten.

Wat leer jij van ons

Als je bij ons komt werken, dan start je met een introductieprogramma van vier tot zes weken. In die periode leer je alles over Olenex in het algemeen en over jouw functie en werkzaamheden in het bijzonder. De praktijk staat daarbij centraal. Verder zie je in onze organisatie veel ‘training on the job’. Ervaren collega’s leren jou datgene waarin jij je verder wilt ontwikkelen, gewoon op je werkplek.

Individuele opleidingsmogelijkheden

Duidelijkheid en persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Wij verrassen jou niet met slechts één beoordelingsgesprek aan het einde van het jaar. In een evaluatiegesprek halverwege het jaar bespreken we hoe het werk tot dat moment is verlopen en blikken we vooruit naar het komende half jaar. Verder werken wij niet met standaardopleidingsprogramma’s maar gaan wij uit van het individu. Dat betekent dat wij met jou spreken over individuele ontwikkelings- en opleidingswensen en samen kijken hoe we daar invulling aan kunnen geven. 

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Om onze snelle groei te kunnen blijven realiseren, hebben we jou nodig. Het is de bedoeling dat je een no-nonsense type bent, en dat je ervan houdt om de handen uit de mouwen te steken. Wij gaan ervoor, en we verwachten van jou dat jij dat ook doet. Je moet niet te beroerd zijn om schoon te maken, en met ‘je leert bij ons alles’ bedoelen we ook dat je alles doet, inclusief schoonmaak en onderhoud. Dus als je flexibel, daadkrachtig en loyaal bent, pas je in ons bedrijf.

We zoeken de juiste balans in leeftijdsopbouw van ons personeel. De gemiddelde leeftijd is laag, aangezien we een jong bedrijf zijn. Functie-eis is minimaal VAPRO-B theorie, of algemene operationele techniek niveau 3.

 Als je bij ons wilt solliciteren, ontvangen we graag je CV en een motivatiebrief per mail. Als je op papier voldoet aan onze wensen, maken we heel graag nader met je kennis.


1 Sector
Overig

2 Locaties

Olenex Edible Oils

Vondelingenplaat 540,
Vondelingenplaat Rotterdam

Olenex Edible Oils - Rotterdam Central Post

Delftseplein 27G,
Rotterdam

Neem contact op

Olenex Edible Oils B.V.

info@werkenbijolenex.nl

088 5678 350