Laden
9 VACATURES

Olenex Edible Oils B.V.

65
Medewerkers
1
Sector
2
Vestigingen


Geplaatst op 23 september 2022
Technical Customer Support Manager

image

Olenex Edible Oils B.V.

Rotterdam

Geplaatst op 20 september 2022
Process Operator

image

Olenex Edible Oils B.V.

Vondelingenplaat Rotterdam

Over Olenex Edible Oils B.V.
Wie zijn wij

Olenex is een internationaal, dynamisch en snel groeiende organisatie in de voedingsindustrie. Wij produceren plantaardige oliën, voornamelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië. Wij raffineren en fractioneren deze tropische oliën, waarna ze worden verwerkt in diverse producten zoals pindakaas en shampoo. Dit doen we in twee fabrieken in Hamburg en in onze raffinaderij aan de Vondelingenweg (Vondelingenplaat) in Rotterdam.

Wereldwijd werken er ongeveer 400 mensen bij Olenex, waarvan er plus minus 65 in de raffinaderij en het laboratorium in Rotterdam-Vondelingenplaat werkzaam zijn. Onze fabriek is altijd open en wij leveren elke dag aan onze internationale klanten. Wij werken met een 5-ploegendienst, zodat de processen 24/7 door kunnen gaan. Ook hebben wij een eigen laboratorium waar wij al onze producten uitgebreid testen en analyseren.

image
Wat doen wij

Het raffineren en fractioneren van tropische oliën is veelomvattend. Olenex is onder andere RSPO- en ISCC gecertificeerd, wat betekent dat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid, mensenrechten en het beschermen van onze planeet. De ruwe olie waarmee we het proces starten, komt per schip uit Zuidoost-Azië (Indonesië en Maleisië) en Latijns-Amerika (Honduras en Colombia). Het volgt een uitgebreid productieproces, waarna we het ‘schone’ palmolie noemen. Vervolgens leveren we dit direct aan onze klanten.

In ongeveer zeventig procent van de producten in de supermarkt is plantaardige tropische olie verwerkt. Een logische categorie is frituurvetten, margarines en sauzen. Maar je vindt het ook in bakkerijproducten, chips en roomijs. Verder zit er palmolie in diervoeding, kaarsen en zelfs in de bumper van je auto. Voor al deze eindproducten levert Olenex een pallet olie en vetten als grondstof aan.


Werken bij Olenex

Ga je bij ons aan de slag, dan kom je terecht in een open en informele organisatie. Je start met een introductieprogramma, waarin je in ca. drie weken meer leert over Olenex en kennismaakt met je collega’s. Wij zijn een groot fan van ‘learning-on-the-job’, dus de fijne kneepjes van het vak leer je van je directe collega’s in je team. Jij geeft hierbij zelf het tempo aan, zodat je op jouw wijze onze processen onder de knie krijgt. Al onze Operators worden dan ook overal in onze raffinaderij ingezet.

Heb je jezelf alles eigen gemaakt en wil je graag verder ontwikkelen? Ook dat stimuleren wij. Bij Olenex krijg je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een opleiding te volgen en door te groeien binnen jouw team. Daarnaast is het mogelijk om horizontaal door te groeien, dus om een nieuwe functie binnen een andere afdeling binnen Olenex te gaan vervullen.

Toegankelijk en gemoedelijk

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s, zowel in onze raffinaderij als op het hoofdkantoor. Neem je graag initiatief en is de Rotterdamse mentaliteit jou niet vreemd? Dan maken we graag kennis met je. Onze medewerkers beschrijven Olenex ook wel als toegankelijk en gemoedelijk. We groeien, breiden continue uit en houden hierbij natuurlijk rekening met het milieu. Onze certificeringen leven wij streng na en veiligheid staat hoog in het vaandel.

Spreekt dat totaalplaatje je aan? Bekijk dan alle vacatures van Olenex en solliciteer gemakkelijk op de functie die bij jou past. Tot snel!


1 Sector
Overig

2 Vestigingen

Olenex Edible Oils

Vondelingenweg 540, Havennummer 3269
3196 KK, Vondelingenplaat Rotterdam

Olenex Edible Oils - Rotterdam Central Post

Delftseplein 27G
3013 AA, Rotterdam

Neem contact op

Olenex Edible Oils B.V.

info@werkenbijolenex.nl

088 5678 350