Laden
6 VACATURES

Rotterdam Short Sea Terminals (RST)

320
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 5 december 2022
Shift Manager

image

Rotterdam Short Sea Terminals (RST)

Rotterdam

Geplaatst op 5 december 2022
Manager Technische Dienst

image

Rotterdam Short Sea Terminals (RST)

Rotterdam

Over Rotterdam Short Sea Terminals (RST)
Wie zijn wij

Rotterdam Short Sea Terminals is de grootste hub in Europa voor short sea shipping. Wij verzorgen de op- en overslag van ca. 800.000 containers per jaar die over het water, via het spoor of over de weg bij ons terecht komen. Dit doen we al sinds 1997. Je vindt onze terminal op een strategische ligging in de Eemhaven, goed bereikbaar vanaf de snelweg en vanaf vaarwegen vanuit heel Europa. Ruim 320 collega’s dragen bij aan het succes van onze organisatie. Korte lijnen, een dynamische sfeer en duidelijke structuur zorgen ervoor dat wij een op-en-top Rotterdams havenbedrijf zijn. Hard werken, trots en lekker direct.

Sinds 2021 zijn wij onderdeel van Blue Ocean Capital en Crestline Investors. Deze overname heeft een nieuw toekomstbeeld met zich meegebracht. Zo hebben wij concrete plannen om te verduurzamen (bijvoorbeeld 70% CO2-reductie in 2025), meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en meer samenwerkingen met mbo- en hbo-scholen voor jonge instroom.

image
Wat doen wij

Naast de op- en overslag van containers houden wij ons ook bezig met het reinigen en repareren van containers en verzorgen we de logistieke diensten rondom import en export voor onze klanten. Ons kantoor heeft een prachtig uitzicht over de hele haven. Op onze terminal werken onze operators, kraanmachinisten en monteurs rond de klok. Die containers verplaatsen zichzelf niet! Hiervoor hebben we straddle carriers, terminal trekkers, reachstackers en op afstand bestuurbare kranen.

Onze kracht zit in onze flexibiliteit. De haven is dynamisch en wij weten precies hoe we hier op kunnen inspelen. Er valt natuurlijk veel te plannen, maar ook als plannen niet helemaal verlopen zoals bedacht zoeken wij direct naar een oplossing. Arriveert een schip een dag te vroeg? Dan zorgen wij dat deze toch zo snel en efficiënt mogelijk afgehandeld kan worden. Ons just-in-time principe maakt het mogelijk om lading kort voor vertrek aan te leveren. Dit is één van onze services die onze klanten zeer hoog waarderen.


Werken bij RST

Al onze medewerkers in de operatie worden intern begeleid, hiervoor hebben wij eigen instructeurs. Wij hebben loopbaanpaden, waarbij je bijvoorbeeld kan doorgroeien van terminal operator tot kraanmachinist, en we vinden het belangrijk dat onze medewerkers zichzelf blijven ontwikkelen. Wanneer er posities open komen in onze organisatie krijgen daarom eerst onze eigen medewerkers de kans om hun interesse kenbaar te maken. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Is het jouw ambitie om door te groeien of je kennis te verbreden, dan faciliteren wij daar opleidingsmogelijkheden voor.

Bij RST werken we met de LEAN-methode om iedereen bij de organisatie te betrekken. Ieders ideeën worden serieus genomen. Of ze nu compleet nieuw zijn of om iets te verbeteren. Wij dagen iedereen uit om mee te denken. Zo blijven we vernieuwen en maken we ons toekomstbestendig. Daarnaast zorgen we natuurlijk goed voor onze medewerkers met een eigen CAO, hoge salarissen en goede voorwaarden over het opbouwen van verlofdagen en een bijdrage aan de zorgverzekering.

Bouw samen met RST aan de toekomst

Wil jij graag in het centrum van de haven werken, waar een enorme dynamiek de normaalste zaak ter wereld is? Wil je blijven leren, samenwerken met gezellige collega’s en staat veiligheid bij jou hoog op de prioriteitenlijst? Dan is werken bij RST misschien wel iets voor jou. Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s op verschillende afdelingen. Wat neem je mee? Een flinke dosis doorzettingsvermogen, gezond verstand en een frisse blik. Weet je nog niet hoe het is om in de haven te werken? We overtuigen je graag.

Spreekt onze organisatie je aan? Neem een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer direct op de baan die bij jou past. Staat er momenteel niets wat je aanspreekt? Wij verwachten continu nieuwe posities open te stellen. Check het aanbod later nog eens, of bel ons om kennis te maken. We maken graag kennis met je!


1 Sector
Container - overslag

Locaties

Rotterdam Short Sea Terminals B.V.

Reeweg 35

3089 KM, Rotterdam

Neem contact op

Carolina Broos

HR Manager

c.broos@rstbv.nl

06 1216 6846

Carolina Broos - HR

hrm@rstbv.nl

06 12 16 68 46