0 VACATURES

Nederlands Loodswezen

450
Medewerkers
1
Sector
4
Vestigingen


Over Nederlands Loodswezen

Wie zijn wij

Na het mijlenwerk op zee, volgt het centimeterwerk in de haven


Nederlands Loodswezen levert een belangrijke bijdrage aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepsvaartverkeer. Onze voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 90.000 (veelal loodsplichtige) zeeschepen van en naar de Nederlandse zeehavens en de Vlaamse zeehavens aan de Schelde. Hiervoor zijn we 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden.

Onze ervaring gaat al vierhonderd jaar terug. Vier eeuwen van historische momenten en tradities waar de Nederlandse scheepvaart rijk aan is. Bij ons draait alles om kwaliteit. Zo werken wij continu aan een volwaardige eigen vloot en zorgen wij dat onze processen goed op orde zijn. Dat betekent dat wij veel investeren in onze schepen en in onze organisatie.

image
Wat doen wij

Sinds 1988 is Nederlands Loodswezen een zelfstandige organisatie en werken we vanuit twee disciplines: Loodsen (de beroepsgroep) en beloodsen (het bedrijf). In de afgelopen bijna dertig jaar zijn we uitgegroeid naar een organisatie die inspeelt op marktontwikkelingen, luistert naar en adviezen uitbrengt aan belanghebbenden in de maritieme sector, zowel nationaal als internationaal.


De taak die Nederlands Loodswezen vervult binnen de Nederlandse zeehavens en Vlaamse zeehavens aan de Schelde is onmisbaar. Zeker gezien de prominente positie die Nederland inneemt in de wereld van het internationale transport van goederen en de scheepvaartindustrie. De registerloodsen zijn, als zelfstandig professional, als enige bevoegd in Nederland om zeeschepen te loodsen. Dit ligt bij Loodsenwet vast. Nederlands Loodswezen legt daarom verantwoording af aan de minister van I&M, werkt nauw samen met de Rijkshavenmeesters en staat onder toezicht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).


Dit doen wij 24 uur per dag en 7 dagen per week. Een schip is loodsplichtig bij wet. De 450 hoogopgeleide registerloodsen adviseren kapiteins van zeeschepen bij het manoeuvreren en navigeren bij het in- en uitvaren van de haven. Ook kan een loods nodig zijn om schepen binnen de haven te verplaatsen (het zogenaamde verhalen). Loodsen worden per tender, swath, jol of soms per helikopter naar het schip gebracht of ervan afgehaald. Het is belangrijk dat een loods vlot en veilig aan en van boord kan gaan. 


Wat leer jij van ons

Omdat geen haven hetzelfde is, werken we vanuit vier regionale loodsencorporaties: Noord, Amsterdam-IJmond, Rotterdam-Rijnmond en Scheldemonden. Registerloodsen werken voornamelijk vanuit één regio en kennen daarom de havens - hun werkgebied - door en door. Hiermee zorgen ze ervoor dat we onze klanten altijd een optimale service verlenen en die kwaliteit bieden die ze van ons mogen verwachten.


Nederlands Loodswezen is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. De diensten bestaan uit het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen. Met 420 betrokken personeelsleden bieden we deze diensten aan. Dit doet NLBV vanuit het kantoor in Hoek van Holland en vanuit de regio´s.


Het Loodswezen is een dynamisch kwaliteitsbedrijf met een open en ambitieuze cultuur. Voor mensen die houden van scheepvaart, maar ook voor mensen zonder zeebenen!


1 Sector
Maritiem

4 Locaties

Nederlands Loodswezen B.V. Hoek van Holland

Berghaven 16,
Hoek van Holland

Loodswezen Amsterdam IJmond

Kanaaldijk 242,
Ijmuiden

Loodswezen Noord

Schildweg 16A,
Eemshaven

Loodswezen Rotterdam-Rijnmond

Markweg 200,
Europoort Rotterdam

Neem contact op

Nederlands Loodswezen

sollicitatie@loodswezen.nl

088 9002 414