Laden
2 VACATURES

Enecogen

40
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 18 juli 2022
Performance Engineer

image

Enecogen

Europoort Rotterdam

Geplaatst op 18 juli 2022
Operator/Werktuigkundige

image

Enecogen

Europoort Rotterdam

Over Enecogen
Wie zijn wij

Welkom bij Enecogen: één van de schoonste en meest efficiënte energiecentrales van Europa. Een energiecentrale met Formule 1 technologie; 870 Megawatt capaciteit voor 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens. Wil jij een bijdrage leveren aan een betrouwbare energievoorziening?

De Enecogen energiecentrale is een 50/50 deelneming tussen het Nederlandse Eneco en het Amerikaanse Castleton Commodities International (CCI). Onze gascentrale maakt deel uit van beider ambitie om schone en betrouwbare energie te leveren. Enecogen is één van de schoonste en meest efficënte gascentrales in Europa, vanwege de lage CO2 uitstoot, de hoge efficiëncy (59%) en de lage NOx emissies.

Enecogen maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in de automatisering. Dat maakt onze gascentrale als werkomgeving natuurlijk heel interessant. Bovendien is het een groot voordeel dat we met een gemotiveerd team werken, waarbij twee aspecten bovenaan staan: veiligheid en plezier in het werk. Wie bij Enecogen komt werken, kan in die context samen met zijn of haar collega’s echt iets opbouwen.

image
Toekomstplannen

Enecogen heeft de afgelopen periode flink geïnvesteerd in de toekomst. Er heeft vorig jaar (2018) groot onderhoud plaatsgevonden en er is een voor Nederland heel belangrijke zogenaamde Blackstartvoorziening gebouwd. Deze voorziening – een soort enorme noodstroomgenerator – zorgt ervoor dat het hoogspanningsnet weer snel onder spanning komt in het geval er in Nederland een totale stroomuitval plaatsvindt.

Ook nu in 2020 en in de komende jaren blijven wij fors investeren in het nog verder verhogen van de betrouwbaarheid van onze mooie en schone centrale. Naast de techniek vraagt die hoge betrouwbaarheid om goede en gekwalificeerde vakmensen.


Werken bij Enecogen

Enecogen bestaat nu uit bijna 40 enthousiaste en trotse medewerkers en we zijn blij ons team met maar liefst drie nieuwe collega’s te mogen uitbreiden. Heb jij interesse in de wereld van energie, wil je een rol spelen in de energietransitie en werken bij een jonge energiecentrale die de komende jaren een belangrijke positie in het energiesysteem heeft? En heb je kennis en ervaring als Operations Support Engineer, Mechanical Technician/Werkvoorbereider of EC&I Technician? Kies één van onze vacatures en lees dan snel verder voor meer informatie en stel jezelf aan ons voor!


1 Sector
Energie

Locaties

Enecogen VOF

Markweg 194

3198 NB, Europoort Rotterdam

Neem contact op