Laden
1 VACATURE

Service Terminal Rotterdam

23
Medewerkers
2
Sectoren
1
Vestiging


Geplaatst op 23 april 2024
Field Operator

Service Terminal Rotterdam

Service Terminal Rotterdam

Botlek Rotterdam

Over Service Terminal Rotterdam
Voor moderne oplossingen, kom je bij ons!

Service Terminal Rotterdam (STR) is sinds 2004 operationeel met het eerste tankpark. Wat onze specialiteit is? Leuk dat je het vraagt, wij houden ons voornamelijk bezig met de opslag en overslag van stookolie, gasolie en blend producten. Dat gebeurt veilig in de 7 verwarmde en 2 onverwarmde geïsoleerde tanks, die bij elkaar een opslagcapaciteit hebben van wel 240.000 m3. Om daar de ruimte voor te scheppen, is er in 2012 een tweede tankpark bijgekomen. 

We beschikken over 2 pompkamers met in totaal 7 pompen (4 pompen in P100, elke pomp 450 m3/h, en 3 pompen in P200, elke pomp 750 m3/h). Voor Tankpark 200 maken we gebruik van een snelvulleiding, waardoor we 3000 m3/h kunnen importeren. En dat is snel voor z’n kleine terminal!

Er is een hoge mate van flexibiliteit qua leidingsystemen. Dat zorgt er voor dat er veel mogelijkheden zijn in de werkzaamheden die tegelijkertijd verricht kunnen worden, denk hierbij aan het overpompen tussen tankpark 100 en 200 en het importeren/exporteren van de producten. We blenden halfabricaten tot een eindproduct door middel van vaste mixers aan de tanks.  


Bovendien biedt STR schepen de mogelijkheid om boord / boord overslagen te verrichten, te voorzien van stikstof of een layby. Hiervoor beschikken we over een kade van 450 meter, waar ook met een vrachtwagen proviand afgeleverd kan worden. Verder zijn er 2 kade plekken aanwezig voorzien van een vloeistofdichte vloer. Op die manier is het mogelijk om met een tankwagen te verladen.

STR
Klein, maar niet te onderschatten

STR bestaat momenteel uit 23 collega’s verspreid over 7 afdelingen. We zijn een wat kleiner bedrijf, maar zeker geen kleine speler in de internationale markt. Als kleinere terminal, hebben we meer vrijheid om klanten op maat gemaakte service te kunnen bieden. Ook als dat precisiewerk is, zoals het board-to-board overslaan van gevaarlijke stoffen.


Wij staan aan de vooravond van een uitbreiding met een derde tankpark. Om ons team te versterken, verwelkomen jou graag als de 24ste collega in de rol van Field Operator. Jij zal je voornamelijk bezig houden met: 

  • Aan- en afkoppelen van zeeschepen / binnenvaartlichter en in de toekomst tankwagens;
  • Het oplijnen van het leidingwerk in het veld en pompkamers;
  • Het leveren van stikstof;
  • Documentatie aan boord van de schepen in orde maken en up to date houden ervan;
  • Assisteren van de technische dienst;
  • Veel voorkomende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld: onderhoud aan de gehele plant (smeren, verven, etc.);
  • Inspectie en controle;
  • Housekeeping en papierwerk.

Maar dat is slechts een greep uit de werkzaamheden. Service Terminal Rotterdam biedt verschillende diensten aan, waardoor jouw takenpakket erg divers zal zijn. Bij ons zijn er ook voorbeelden van collega’s die een heel ander beroep uitoefenden voordat ze bij STR aan de slag gingen.


Klaar voor de toekomst

Met de uitbreidingen die in de pijplijn zitten, bereidt STR zich ook voor op de uitdagingen van de toekomst. We merken dat de klantbehoeften veranderen en bewegen flexibel mee met de markt. Zo zetten we meer in op biofuels: de brandstof van nu én de toekomst. Dit vergt van onze landtanks wel wat technische aanpassingen. Service Terminal Rotterdam is zich verder bewust van haar corporate responsibility en de impact op de omgeving, en heeft daarom meerdere ISO certificaten toegekend gekregen.

Werken bij STR

Onze (goede) werksfeer wordt gekenmerkt door veel persoonlijke verbanden en korte communicatielijntjes. Zo zijn er veel collega’s die ook in de privésfeer contact met elkaar onderhouden. Jij past hier goed tussen als je een echte zelfstarter bent. Wij vinden inzet en mentaliteit belangrijker dan een papiertje. Stel je voor dat je collega’s van de Technische Dienst het druk hebben met een project, en jij hebt toevallig tijd over, dan schroom jij er niet voor om bij te springen, toch?

Tijdens de onboarding kijken we samen naar wat je al kan, en nog wil leren. Ook worden er doelstellingen opgesteld, waarmee je loonsverhogingen kunt behalen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen, of dat nou op persoonlijk of professioneel vlak is. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid aan om cursussen en/of opleidingen te volgen.


Wil jij na je opleiding de kneepjes van het vak leren van ervaren collega’s? Of ben je op zoek naar een werkgever die je helpt om te scholen en een VAPRO-diploma te behalen? Check de vacatures bij Service Terminal Rotterdam en solliciteer!


2 Sectoren
Bulk
Logistiek

Locaties

Service Terminal Rotterdam

Torontostraat 20 - havennr. 4540

3197 KN, Botlek Rotterdam

Neem contact op