Laden
4 VACATURES

Cabot B.V.

110
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 18 juli 2022
Plant Safety & Health Lead

image

Cabot B.V.

Botlek Rotterdam

Geplaatst op 18 juli 2022
Hoofd technicus E&I

image

Cabot B.V.

Botlek Rotterdam

Over Cabot B.V.
Wie zijn wij

Cabot B.V. is producent van ruim 35 soorten carbon black (koolstof). Jaarlijks produceren wij ca. 70.000 ton, waarvan 95% is bestemd voor de export. De carbon blacks worden gebruikt in tal van toepassingen. Denk hierbij aan rubber, elektronica, lijm, plastics en toners. De laatste jaren is onze aandacht voor duurzaamheid enorm uitgebreid en produceren we ook steeds meer carbon blacks als grondstof voor de productie van bijvoorbeeld banden en batterijen voor elektrische auto’s.

Wij zijn internationaal goed vertegenwoordigd. Je vindt het hoofdkantoor van de Cabot Corporation in Boston en we hebben plants van China tot Brazilië. Met onze technische expertise en hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen bedienen wij een breed scala aan internationale klanten in uiteenlopende sectoren. Daarnaast verbeteren we continu onze processen op het vlak van duurzaamheid. Onze producten en processen leveren een goede bijdrage aan het mogelijk maken en versnellen van de energietransitie. Bij Cabot voelen we de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor mens en milieu. Wij zetten ons in voor de veiligheid van onze mensen, (onder)aannemers, bezoekers, onze omgeving en de planeet.

image
Cabot in Rotterdam

Op onze site in de Botlek werken ca. 110 mensen in vaste dienst 24/7 aan de productie van carbon blacks. We zorgen goed voor onze mensen, daarom blijven ze ook lang bij ons.

De fabriek bestaat uit vier processen. We vertellen je graag in het kort hoe deze eruit zien. De productie van carbon blacks start met het verbranden van olie. Dit blussen we af met water, waardoor er een walm ontstaat. Net alsof je een kaars uitblaast, maar dan in het groot. Deze walm granuleren we. Dat betekent dat we het nat maken zodat de poederdeeltjes aan het elkaar hechten. Het vervolgt haar weg naar de droogtrommel waar het de vorm van korrels aanneemt. De korrels slaan we op in silo’s, waarna ze eventueel nog verder verwerkt kunnen worden naar de wens van de klant. Voor de toepassing van carbon blacks in autobatterijen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het nog fijner is. Tot slot verpakken we het product met onze machines in zakken van 5 tot 25 kg. We hebben ook een machine die verpakkingen van 1.000 kg en groter vult.

De verduurzaming die we doormaken speelt ook een grote rol in Rotterdam. De fabriek is gebouwd in ’59 en sinds ’81 is deze in gebruik door Cabot. Vanuit iedere afdeling werken we aan verbeteringen en optimalisaties. De ideeën van iedereen zijn welkom!


Werken bij Cabot

Dat is zowel leerzaam als leuk. Bij ons ben je geen nummertje. Iedereen kent elkaar en er is een informele sfeer. Loop gerust bij je collega’s binnen voor vragen en opper je suggesties. Cabot is van oudsher geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel om bij ons te werken. Je zal je er snel op je gemak voelen.

Wanneer je bij ons aan de slag gaat doorloop je eerst de onboarding, waarbij je onder andere kennismaakt met HR, de veiligheidsafdeling en natuurlijk de afdeling waar je komt te werken. Samen maken we een opleidings- en ontwikkelingsplan voor het eerste jaar. We gooien je niet zo maar in het diepe. Ook loop je op meerdere afdelingen een dagje mee. Dit helpt je om de fabriek en haar processen beter te begrijpen. Zo leer je ook al je collega’s kennen. Dan weet je ook meteen wie iedereen is tijdens de vele activiteiten die we organiseren door het jaar heen. Wij vieren alles en deze tradities houden we graag in stand.

Zit je bij ons op je plek? Wij vinden het belangrijk dat je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Dat is ten goede van jou en van ons. We gaan graag met je in gesprek over jouw wensen. Wat heb jij nodig om jezelf te verbeteren? Bijvoorbeeld om door te groeien naar een hogere functie.

Naast ontwikkelingsmogelijkheden zorgen we dat onze mensen gezond en energiek kunnen werken. Je kunt gebruik maken van de Botlek Gym of volg een yogales, verzorgd door één van onze collega’s. Werk je in continudienst, dan bieden we slaaptrainingen. Ook hebben we recent een nieuwe kantine met volop gezonde lunchkeuzes en is er een maandelijks spreekuur door de bedrijfsarts.

Join the familiy!

Een uitstekende teamgeest, motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel: dat zijn de belangrijkste competenties die wij zoeken in nieuwe medewerkers. Leer je graag en ben je niet bang om jezelf uit te spreken? Dan pas je waarschijnlijk al in ons team.

Daarnaast heeft ieder team wat specifiekere wensen voor nieuwe collega’s. Zoals een werktuigbouwkundige opleiding op de mechanische onderhoudsafdeling en ervaring met het zoeken van storingen op de E&I onderhoudsafdeling. Bij Cabot valt heel veel te leren en we investeren graag in onze medewerkers. We zorgen goed voor je.

Kortom, wil jij aan de slag bij een site waar mens, milieu en veiligheid centraal staan? Wij willen in 2050 een net zero bedrijf zijn en hebben daarbij hulp nodig. Zoek je niet een baan, maar een loopbaan? Check dan onze vacatures en solliciteer op de positie die jouw interesse wekt. We maken graag kennis met je!


1 Sector
Chemie

Locaties

Cabot B.V.

Botlekstraat 2

3197 KA, Botlek Rotterdam

Neem contact op

Mariam Bakhti

Sr. HR Generalist

mariam.bakhti@cabotcorp.com

06-31919960

0181 291 742