0 VACATURES

Wilmar Oleochemicals B.V.

30
Medewerkers
2
Vestigingen


Over Wilmar Oleochemicals B.V.

Wie zijn wij

Wilmar Oleochemicals maakt onderdeel uit van één van de grootste spelers op het gebied van plantaardige oliën en vetten geproduceerde chemicaliën. Wilmar International produceert het grootste deel van deze Oleochemicals vanuit twee grote fabrieken in Azië. De ene is een vrij nieuwe fabriek in Gresik op Surabaya in Indonesië en de andere is Natural Oleochemicals (NatOleo), onderdeel van de PGEO group in Pasir Gudang (Maleisië). Om de positie van Wilmar in Europa te versterken heeft Wilmar, buiten de importen vanuit de fabrieken in Indonesië en Maleisië, een natuurlijke vet alcohol fabriek gebouwd in Rozenburg (nabij Rotterdam). Deze fabriek is sedert 2014 operationeel. Vet alcoholen worden o.a. verwerkt in schoonmaakproducten. 

 

Tropische oliën, vetten en oleochemie 
De grondstoffen die onze fabrieken maken komen terug in verschillende eindproducten zoals persoonlijke gebruiksartikelen. Producten die jij en wij consumeren. Het zit in cosmetica en shampoo bijvoorbeeld, maar ook in wasmiddelen. Het is daarmee een grondstof die belangrijk is voor ons als consument. Wilmar richt zich op het gehele proces. Wij beschikken over eigen plantages waar de ruwe olie wordt verkregen. Vervolgens verschepen wij deze ruwe olie met onze eigen vloot over de hele wereld. In onze oleochemische fabriek in Nederland worden vetalcoholen geproduceerd. Dit kunnen wij etoxyleren in onze fabriek in Lavera, Frankrijk. Zo bieden wij een breed pallet aan producten die wij verkopen aan onze klanten.

Onze fabriek in Nederland is gevestigd op het terrein van Huntsman in Botlek Rotterdam. Huntsman is één van de organisaties aan wie wij vetalcoholen leveren. Hier werken wij met ca. 30 collega’s aan de ambities van Wilmar Oleochemicals.
image
Wat doen wij

De wereldwijd 500 fabrieken in 54 landen zorgen voor de raffinage en verwerking van palmolie. Wilmar richt zich naast raffinage op productie van vetalcoholen. Onze nieuwe fabriek is gevestigd op het terrein van Huntsman in Botlek Rotterdam. Huntsman is één van de organisaties aan wie wij vetalcoholen leveren. Hier werken wij met 25 collega’s aan de ambities van Wilmar Oleochemicals. Het team bestaat uit een plantmanager, operators, load-out operators, een service technician en een productieassistent.

 

Tropische oliën en vetten vind je overal

Tropische oliën en vetten zijn grondstoffen die je overal in terugvindt. Het zit in chocola en sauzen, maar ook in wasmiddelen. Je vindt het terug in producten als crèmes, cosmetica en shampoo. Maar ook in kaarsen zit palmolie. Het is daarmee een grondstof die belangrijk is voor ons als consument. Wilmar richt zich op het gehele proces. Wij beschikken over eigen plantages waar de ruwe olie wordt verkregen. Vervolgens verschepen wij deze ruwe olie met onze eigen vloot over de hele wereld. In onze fabrieken verwerken wij deze ruwe oliën vervolgens tot geraffineerde oliën en vetten. En dat verkopen wij aan onze klanten.


Wat leer jij van ons

Als je bij ons komt werken, dan start je met een inwerktraject waarbij de praktijk centraal staat. Met ervaren collega’s inspecteer je de fabriek en leer je alles wat je moet weten om je werk zelfstandig en goed te kunnen doen. Daarnaast begeleiden wij nieuwe collega’s in een introductietraject. Zo leer je in relatief korte tijd veel over onze organisatie en over oleochemie.

 

Bij Wilmar Oleochemicals doet iedereen alles

Duidelijkheid en persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Wij verrassen jou niet met slechts één beoordelingsgesprek aan het einde van het jaar. In een evaluatiegesprek halverwege het jaar bespreken we hoe het werk tot dat moment is verlopen en blikken we vooruit naar het komende half jaar. Wilmar Oleochemicals is bij uitstek een plek waar je nog echt verdieping vindt in het operatorsvak. Bij ons doet iedereen alles. Daarmee zijn wij gericht op doorgroei en ontwikkeling binnen de functie zelf. Naast het invullen van individuele opleidingswensen, faciliteren wij natuurlijk een uitgebreid pakket aan cursussen zoals BHV, VCA en toolboxen.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Organische chemie is een ingewikkeld proces waar je veel kennis en ervaring voor nodig hebt. Voor onze oleochemische fabriek zoeken wij daarom bij voorkeur procesoperators op niveau VAPRO-C. Maar als procesoperator VAPRO-B met behoorlijk wat relevante ervaring, kun je bij ook ons terecht. Mits je bereid bent om verder te leren! In dat geval ga je, na het inwerktraject, bij Wilmar Oleochemicals een leertraject in om VAPRO-C te bereiken.

 

Verantwoordelijk van A tot Z

Wij zijn echte doeners. Wij houden dus ook van nieuwe collega’s die ‘doen’. Mensen die aanpakken en doorzetten. Procesoperators die samen met hun collega’s een groot succes willen maken van Wilmar Oleochemicals. En mensen die het als een uitdaging zien om een nieuwe fabriek op te starten. Zoals gezegd, bij ons doet iedereen alles. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het ene moment in de controlekamer zit en het andere moment iets repareert op het terrein. Dat je zaken signaleert, je verantwoordelijk voelt en actie onderneemt. Van A tot Z jouw verantwoordelijkheid nemen binnen een groep jonge mensen die gemotiveerd werken aan hun carrière, aan een zo efficiënt mogelijk proces en aan een kwalitatief hoogstaand product. Dat is werken bij Wilmar Oleochemicals.


0 Sectoren

2 Locaties

Wilmar Europe - Hoofdkantoor

Delftseplein 27,
Rotterdam

Wilmar Oleochemicals B.V.

Merseyweg 10,
Botlek Rotterdam

Neem contact op

Wilmar Oleochemicals B.V.

info@werkenbijwilmar.nl

088 5678 366