Laden
4 VACATURES

Wilmar Oleochemicals B.V.

30
Medewerkers
3
Sectoren
1
Vestiging


Geplaatst op 16 juni 2022
Admin Support Lab

image

Wilmar Oleochemicals B.V.

Botlek Rotterdam

Geplaatst op 16 juni 2022
Process Operator

image

Wilmar Oleochemicals B.V.

Botlek Rotterdam

Over Wilmar Oleochemicals B.V.
Wie zijn wij

Wilmar Oleochemicals in Rozenburg (Rotterdam) en Wilmar Europe in Rotterdam vormen samen de Wilmar Europe organisatie, die op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van Wilmar International. Wilmar International is opgericht in 1991 en heeft haar hoofdkantoor in Singapore. Inmiddels is Wilmar vandaag de dag wereldleider in het verwerken en verhandelen van oliehoudende zaden, raffinage van eetbare oliën en suikers, het produceren van speciale vetten en oleo- chemicaliën, biodiesel en meststoffen en het verwerken van graan. Het heeft meer dan 500 fabrieken en een uitgebreid distributienetwerk in China, India, Indonesië en in zo'n 50 andere landen op alle continenten. Wilmar is een groot voorstander van duurzame groei en zet zich sterk in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is een voortrekker op dat gebied in haar branche.

Om de positie van Wilmar in Europa te versterken heeft Wilmar in 2014 een fabriek gebouwd in Rozenburg. In deze nieuwe state-of-the-art fabriek worden plantaardige vetalcoholen en derivaten geproduceerd door het hydrogeneren van methyl esters. De vet alcoholen worden gebruikt als grondstof voor oppervlakte-actieve componenten die voornamelijk worden gebruikt in wasmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging.

image
Wat doen wij

Onze fabriek in Nederland is gevestigd op het terrein van Huntsman in de Botlek in Rotterdam. Hier werken wij met ongeveer 30 collega’s aan de ambities van Wilmar Oleochemicals. Het team bestaat uit een plantmanager, process operators, loading operators, lab technicians en maintenance en production engineers.

Tropische oliën en vetten vind je overal

Tropische oliën en vetten zijn grondstoffen die je overal in terugvindt. Het zit in chocola en sauzen, maar ook in wasmiddelen. Je vindt het terug in producten als crèmes, cosmetica en shampoo. Maar ook in kaarsen. Het is daarmee een grondstof die belangrijk is voor ons als consument.


Wat leer jij van ons

Als je als operator bij ons komt werken, dan start je met een intensief inwerktraject waarbij de praktijk centraal staat. Met ervaren collega’s inspecteer je de fabriek en leer je alles wat je moet weten om je werk zelfstandig en goed te kunnen doen. Dit inwerktraject is verdeeld over een aantal fases en elke fase sluit je af met een examen, voordat je doorgaat naar de volgende fase. Daarnaast verzorgen wij gedurende je dienstverband voor een aantal verplichte interne en externe trainingen en is er ruimte voor persoonlijk ontwikkeling en training.

Bij Wilmar Oleochemicals doet iedereen alles

Wilmar Oleochemicals is bij uitstek een plek waar je nog echt verdieping vindt in het operator vak. Bij ons doet iedereen alles van lab operator tot field operator tot panel operator. Daarmee zijn wij gericht op doorgroei en ontwikkeling binnen de functie zelf. Naast het invullen van individuele opleidingswensen, faciliteren wij in een uitgebreid pakket aan cursussen zoals BHV, VCA en toolboxen.

Duidelijkheid en persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Wij verrassen jou niet met slechts één beoordelingsgesprek aan het einde van het jaar. In een evaluatiegesprek halverwege het jaar bespreken we hoe het werk tot dat moment is verlopen en blikken we vooruit naar het komende half jaar.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Organische chemie is een ingewikkeld proces waar je veel kennis en ervaring voor nodig hebt. Voor onze oleochemische fabriek zoeken wij daarom bij voorkeur procesoperators op niveau VAPRO-C. Maar als procesoperator VAPRO-B met behoorlijk wat relevante ervaring, kun je ook bij ons terecht. Mits je bereid bent om verder te leren! In dat geval kun je, na het inwerktraject, bij Wilmar Oleochemicals een leertraject in om VAPRO-C te behalen.

Verantwoordelijk van A tot Z

Wij zijn echte doeners. Wij houden dus ook van nieuwe collega’s die ‘doen’. Mensen die aanpakken en doorzetten. Procesoperators die samen met hun collega’s een groot succes willen maken van Wilmar Oleochemicals. Zoals gezegd, bij ons doet iedereen alles. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het ene moment in de controlekamer zit en het andere moment iets repareert op het terrein. Dat je zaken signaleert, je verantwoordelijk voelt en actie onderneemt. Van A tot Z jouw verantwoordelijkheid nemen binnen een groep jonge mensen die gemotiveerd werken aan hun carrière, aan een zo efficiënt mogelijk proces en aan een kwalitatief hoogstaand product. Dat is werken bij Wilmar Oleochemicals.


3 Sectoren
Chemie
Lab en Inspectie
Logistiek

Locaties

Wilmar Oleochemicals B.V.

Merseyweg 10

3197 KG, Botlek Rotterdam

Neem contact op

Wilmar Oleochemicals B.V.

info@werkenbijwilmar.nl

088 5678 366