0 VACATURES

EIC Mainport Rotterdam

1
Sector
1
Vestiging


Over EIC Mainport Rotterdam
Wie zijn wij
EIC Mainport Rotterdam (EIC) is het educatief informatie centrum van de Rotterdamse haven. Dagelijks bezoeken onderwijsinstellingen in de gehele onderwijskolom met hun leerlingen en studenten de Rotterdamse haven en het EIC. Zij ontdekken en beleven de haven en de vele mogelijkheden er te werken. Zo worden leerlingen mede ondersteund bij belangrijke keuze momenten in hun schoolloopbaan en het maken van een bewuste opleidings- en beroepskeuze. Met ons havenprogramma  ontwikkelen we een doorlopende voorlichtingslijn voor PO, VO, MBO, HBO en WO. Ook willen we vanuit onze expertise een bijdrage leveren aan meer synergie en effect van haven en techniek- technologieprogramma’s in de regio. En tevens zijn wij vanuit onze expertise een verbindende schakel naar andere partijen in relatie tot kennis en voorlichting over de haven.
image

Historie
Het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) is 30 december 1993 opgericht met als doel om de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt te verbeteren. We doen dit nog steeds, door jongeren kennis te laten maken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken. 

Het EIC is gestart in het gebouw van de Energie Centrale Zuid-Holland op de Maasvlakte, met 6 bedrijven die de poorten openden voor bedrijfsbezoeken. Veel havengerelateerde bedrijven ondertekenden het belang van goede voorlichting op het gebied van opleiding en de snel veranderende behoefte aan goed geschoold personeel, en sloten zich aan. In 1997 verhuisde het EIC naar een eigen gebouw op de Landtong in Rozenburg, in het hart van het Rotterdamse havengebied. Dit nieuwe gebouw bood tevens ruimte voor een interactieve havententoonstelling en vergadercentrum.

Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam waren de initiatiefnemers van het EIC. Zij maken, samen met het onderwijsveld en de gemeente Rotterdam, nog steeds deel uit van het huidige stichtingsbestuur. Samen met de bedrijven zorgt het EIC-team ervoor dat de Rotterdamse haven zichtbaar is en jongeren hun talenten kunnen ontdekken.

1 Sector
Overig

Locaties

EIC Mainport Rotterdam

Noordzeeweg 6

3181 ML, Rozenburg (ZH)

Neem contact op

Ben Vree

Voorzitter EIC Mainport

bernard.vree@gmail.com

06 5314 8392

EIC Mainport Rotterdam

info@eic-mainport.nl

0181 296029