3 VACATURES

Nouryon

2.500
Medewerkers
1
Sector
10
Vestigingen


Geplaatst op 9 april 2021
Senior Technician E/I

image

Nouryon

Botlek Rotterdam

Geplaatst op 6 april 2021
Operator Delamine (Delfzijl)

image

Nouryon

Delfzijl

Over Nouryon
Wie zijn wij

Nouryon is wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Wij maken belangrijke bouwstenen die van belang zijn voor de productie van alledaagse producten. En al weet je het misschien niet, ook jij maakt er dagelijks gebruik van. Ze zitten bijvoorbeeld verwerkt in auto’s, scooters, skateboards, mobiele telefoons, kleding, make-up, shampoo en desinfecteermiddelen.

Van lichtgewicht auto’s en aluminium tot zonnebrandcrème en zout; Nouryon staat aan de basis van duizenden producten.

We zijn wereldwijd actief in 80 landen met ca. 10.000 medewerkers. In Nederland werken we met 2.500 mensen op negen locaties aan een duurzame toekomst. Nouryon is al ruim 150 jaar actief in Nederland, maar pas sinds 2018 onder de huidige naam, na de afsplitsing van een grote chemie multinational. Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam hebben wij fabrieken in Rotterdam, Delfzijl, Hengelo, Arnhem en Herkenbosch.

image
Nouryon in Rotterdam

Wij zijn goed vertegenwoordigd in de regio Rotterdam. Zo hebben wij in de Europoort een Dimethyletherfabriek, waar drijfgassen voor spuitbussen worden gemaakt.

In de Botlek telt Nouryon drie fabrieken:

  • Een Membraan Elektrolyse fabriek, waar we o.a. chloor, natronloog en waterstof produceren;
  • Een Metaal Alkylen fabriek, waar we producten maken die o.a. gebruikt worden bij kunstrubberproductie en in de farmaceutische industrie
  • Het Energy & Utilities bedrijf, dat onder meer stoom en elektriciteit levert aan interne en externe klanten

 

In een van onze fabrieken, het Membraan Elektrolyse Bedrijf produceren wij chloor, natronloog en waterstof. Dit is een complex proces. Onze medewerkers zetten zich dag en nacht in voor een goed verloop hiervan. Het proces in een notendop:

  • In Delfzijl wordt zout gewonnen en gereinigd, dit is immers niet aanwezig in de bodem onder Rotterdam. Per boot wordt dit naar Rotterdam vervoerd.
  • Aangekomen bij onze fabriek in de Botlek gaat het zout in een opslagloods. Van hieruit wordt het via de transportband in een tank gestort, waar er water aan wordt toegevoegd om het op te lossen (dan wordt het pekel). In een aantal stappen wordt de pekel met o.a. filters en ionenwisselaars gereinigd.
  • De pekel is hierna zuiver genoeg voor het elektrolyseproces. Hier vindt onder invloed van stroom een reactie plaats, waarbij chloor, natronloog en waterstof ontstaan.

 

We transporteren het chloor via een pijpleiding naar andere fabrieken op ons chemiepark. Deze volgende schakels in de keten bewerken het chloor en maken er andere producten van, zoals bijvoorbeeld kunststoffen


Werken bij Nouryon

Bij Nouryon zijn we regelmatig op zoek naar nieuw talent om onze teams te versterken. Bijvoorbeeld als Operator, Maintenance Engineer of Planner. Ben jij benieuwd wat het inhoudt om bij Nouryon te helpen? Onze medewerkers vinden het volgende:

  • Duurzaamheid: zowel onze producten als ons beleid zijn gericht op bevorderen van duurzaamheid. We kijken elke dag hoe we dingen efficiënter en veiliger kunnen doen. Dankzij onze aanpak zijn we koploper op het gebied van duurzaamheid in de chemie.
  • Nauwe klantrelaties: Nouryon heeft voornamelijk klanten in industriële en business to business markten. We bouwen aan langdurige partnerships en werken nauw samen met onze afnemers.
  • Down to earth: wij zijn recht door zee, direct en transparant. Met korte communicatielijnen kenmerkt Nouryon zich als een informele organisatie, waarbij medewerkers veel eigen verantwoordelijkheden krijgen. Er is ruimte voor ieders ideeën en als je een goed idee hebt dat bijvoorbeeld de veiligheid ten goede komt of besparingen oplevert, dan ga je er mee aan de slag om het te implementeren.
  • Veiligheid: Veiligheid is zeer belangrijk in de chemische industrie. Daarom hebben we met elkaar een aantal spelregels gedefinieerd: de life saving rules. Iedereen mag en moet elkaar er op aanspreken als deze regels niet in acht genomen worden. We hebben afgesproken: we werken veilig of we werken niet.

 

Deze antwoorden gaven onze medewerkers wereldwijd tijdens een onderzoek naar de sfeer binnen onze organisatie. En daar zijn we trots op! Wil jij deel uitmaken van Nouryon? Bekijk dan het vacatureaanbod en solliciteer op de functie die bij jou past!

Voor de operators onder ons...

In Rotterdam werken ca. 300 medewerkers. Een groot deel hiervan is Operator. Operators werken in teams in een volcontinu vijfploegendienst. Om in aanmerking te komen voor een functie als Operator heb je minimaal een Vapro B diploma nodig, en ervaring in de chemische industrie. Ga jij als Operator bij Nouryon aan de slag dan kun je o.a. rekenen op een uitgebreide inwerkperiode on the job. In twee tot drie jaar maak jij je de fabriek eigen. Je wordt ondersteund door je ploeg, je leidinggevende, HR en eventueel een mentor. Je volgt interne opleidingen en sluit deze af met een examen.

Ben jij ingeburgerd in de wereld van Nouryon, dan is er voor jou de kans om door te groeien naar bijvoorbeeld, hoofdoperator of wachtchef. Ook komt het voor dat medewerkers doorgroeien naar functies op andere afdelingen. Wij stimuleren jouw ontwikkeling en staan open voor je ideeën!

Tot snel!


1 Sector
Chemie

10 Locaties

Nouryon - Hoofdkantoor Amsterdam

Christian Neefestraat 2
1077 WW, Amsterdam

Nouryon - Center Amersfoort

Van Asch van Wijckstraat 53
3811LP, Amersfoort

Nouryon - Center Arnhem

Velperweg 76
6824BM, Arnhem

Nouryon - Chemiepark Delfzijl

Oosterhorn 4
9936 HD, Delfzijl

Nouryon - Productielocatie Arnhem

Westervoortsedijk 73
6827 AV, Arnhem

Nouryon - Productielocatie Hengelo

Boortorenweg 27
7554 RS, Hengelo (GE)

Nouryon - Productielocatie Herkenbosch

Lispinweg 6
6075 CE, Herkenbosch

Nouryon - Productielocatie Rotterdam Botlek

Welplaatweg 12
3197 KS, Botlek Rotterdam

Nouryon - Productielocatie Rotterdam Europoort

Merwedeweg 21
3198LH, Europoort Rotterdam

Nouryon - R&D Center and S/Park Innovation Center Deventer

Zutphenseweg 10
7418 AJ, Deventer

Neem contact op

Nouryon Rotterdam Botlek

communications.botlek@nouryon.com

010 438 9911