5 VACATURES

Solvay Solutions Nederland B.V.

50
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 18 november 2020
E&I Technician

image

Solvay Solutions Nederland B.V.

Klundert

Geplaatst op 18 november 2020
Maintenance Engineer Projecten

image

Solvay Solutions Nederland B.V.

Klundert

Over Solvay Solutions Nederland B.V.
Wie zijn wij

Solvay is een wereldwijde speler in de (petro)chemie. De organisatie maakt ge-alkoxyleerde producten, welke onderdeel zijn van producten zoals wasmiddelen, beton en cosmetica. Deze additieven worden gemaakt van plantaardige oliederivaten in reactie met ethyleen- of propyleenoxide.

Dit proces vindt o.a. plaats op de site in Moerdijk. Hier werken ruim 50 medewerkers, waarvan ongeveer de helft in de operatie. Zij zorgen dagelijks voor een veilig en optimaal proces én product. De locatie van Solvay in Moerdijk is niet enorm groot, maar zit wel in de lift. Met een ambitieuze instelling voor de site en de medewerkers, heeft de organisatie plannen om uit te breiden. Dit biedt meteen een goed toekomstperspectief voor de medewerkers.

image

Een verdiepingsslag

Bij Solvay vind je interessante chemische productieprocessen. De additieven die Solvay produceert zijn voornamelijk voor de agrarische sector, waar ruim 70% van de productie wordt verwerkt in onder meer gewassenbestrijdingsmiddelen. Daarnaast produceren zij ook voor de farmaceutische industrie. Denk bijvoorbeeld aan de additieven in parfum, waardoor de geur langer blijft hangen. Of het bestandsdeel in lippenstift, waarmee het langer blijft zitten nadat je het aanbrengt.

Solvay draagt zorg voor ruim 150 verschillende producten, die allen tot stand komen d.m.v. reacties met ethyleen- of propyleenoxide. Ethyleenoxide (EO) wordt middels een pijplijnverbinding aangevoerd vanuit een nabij gelegen organisatie. Overige producten worden middels tanks aangeleverd op de site, waar men het verlaadt en veilig opslaat voor verwerking in het productieproces.

Werken bij Solvay

Als medewerker krijg je veel verantwoordelijkheid en ben je betrokken bij de hele site. De operatie werkt in een 5-ploegendienst, in teams van ca. 5 operators, een assistent shiftleader en een shiftleader. Er hangt een informele werksfeer met een hoge werkersmentaliteit. Er is ruimte voor ieders initiatieven en de lijnen zijn kort. Bij Solvay kent iedereen elkaar.

Ken jij de fabriek en de processen van binnen en van buiten? Dan is er de mogelijkheid om door te groeien. Wanneer er een positie vrijkomt probeert Solvay deze altijd eerst intern op te vullen.

Heb jij aantoonbare ervaring in de chemie, kom je net van school of heb je ervaring op het gebied van Engineering, E&I of coördinatie? Bekijk dan de vacatures en solliciteer direct op de functie van Solvay Moerdijk die bij jou past!


1 Sector
Chemie

Locaties

Solvay Moerdijk

Energieweg 1

4791 RN, Klundert

Neem contact op

Dennis van den Beemd

dennis@detalent.nl

06 2888 1531