Laden
3 VACATURES

FN Steel

300
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 28 juli 2022
Monteur Elektro (technicus)

image

FN Steel

Alblasserdam

Geplaatst op 28 juli 2022
(Aankomend) Allround Walser

image

FN Steel

Alblasserdam

Over FN Steel
We feel steel

FN Steel staat voor kwaliteit en vakmanschap, al ruim tachtig jaar. Wij maken waldraad, dat is speciaal staaldraad, in verschillende diameters. Onze klanten maken hier vervolgens gereedschappen, veren, lagers en bevestigingsmaterialen van. Wist je bijvoorbeeld dat er ruim 60kg staal zit verwerkt in een auto? De auto-industrie is dan ook één van onze grootste klanten.

Dit proces is complex en veelzijdig en daarmee een hele uitdaging. Met onze expertise produceren we miljoenen kilo’s per jaar. Voor grote en kleinere bedrijven in binnen- en buitenland. Er zijn meer dan duizend verschillende varianten waldraad en wij leveren ze allemaal met A-kwaliteit.

Onze vier fabrieken staan in Alblasserdam. Deze verdelen we in de walserij (Rolling Mill) en drie faciliteiten voor de nabewerking van walsdraad (Wire Processing Center). Zo kunnen we voor onze klanten altijd precies leveren wat er gewenst is. Nergens anders in Europa vind je al deze faciliteiten op één plek. Onze mensen werken met veel passie aan het proces, want het maken van waldraad is teamwork. Spreekt dit jou aan? Dat is mooi, want we zoeken collega’s!

image
Walsen, gloeien, beitsen en trekken

We leggen je graag uit hoe het werkt, want er is geen specifieke opleiding te volgen waarin je leert wat wij doen. Tip: kijk ook het filmpje onderaan deze pagina.

Lange stalen balken van 15x15cm worden vanuit een staalfabriek naar onze walserij getransporteerd. Wij walsen deze onder een temperatuur die op kan lopen tot 1000 graden celsius met een snelheid van wel 360 kilometer per uur, zodat er staaldraad uit komt. De dikte en lengte, dat varieert per opdracht, maar de meeste draden zijn tussen de 5,5 mm en 30 mm. We rollen deze op tot zogenoemde knuppels die soms wel 2000kg wegen. Van balk tot ‘knuppel’ duurt slechts 1,5 uur. Hierna kan de walsdraad naar de klant of naar onze andere faciliteiten voor de nabewerking.

In het Wire Processing Center verzorgen we drie verschillende vormen van nabewerking. De waldraad gaat naar onze gloeierij, beitserij of trekkerij. Het gloeien van de draad zorgt ervoor dat de structuur verandert. In de beitserij krijgt de draad een oppervlaktebehandeling, zoals een andere kleur. Tot slot kunnen wij in de trekkerij de rondheid van de walsdraad aanpassen. Op deze manier is de walsdraad voor heel veel verschillende toepassingen geschikt.


Werken bij FN Steel

We werken met ongeveer 300 medewerkers met passie aan deze processen. Hiervan werken alleen al 100 mensen in de walserij. De walserij is echter geen koekjesfabriek. We werken met hoge temperaturen en keiharde producten, de uitdrukking ‘zo hard als staal’ bestaat niet voor niets. De complexe processen zorgen ervoor dat je je hoofd erbij moet houden en ook veel aandacht voor veiligheid is hier op zijn plaats. 

Dit complexe proces verenigt. We werken in hechte ploegen en er is enorm veel te leren voor iedereen die affiniteit heeft met techniek. Start je bij ons als operator, dan leer je alles on the job en op jouw tempo. Een buddy legt jou stap voor stap uit wat je moet weten per onderdeel van het productieproces, waarna jij dit in de praktijk brengt. Heb je alles doorlopen, dan ben je allround opgeleid om mee te draaien in het proces. Binnen de technische dienst is er eenzelfde soort onboarding in onze eigen werkplaats.

Wat is er nu precies zo gaaf aan het productieproces? De walserij stamt uit de jaren ’60 en wordt continu verbeterd en gerenoveerd. Hierdoor is er een mix van oude en nieuwe technieken. Het is een dynamisch en creatief proces, waarin je ook mag meedenken. Wanneer er problemen zijn kiezen we vaak voor een multidisciplinaire aanpak. Kortom, veel samenwerken, vakmanschap en respect voor elkaar.

Loyaliteit, loopbaan, leren en solliciteren!

Heb je een technische opleiding afgerond en trekt een specifiek productieproces je aan? Dan is het absoluut de moeite waard om in gesprek te gaan met FN Steel. Onze mensen werken gemiddeld zo’n twintig jaar bij ons, dat zegt wel iets. Wij hebben uitgebreide mogelijkheden voor jouw ontwikkeling en ook dit zijn we aan het verbeteren. Binnen alle technische functies bestaan doorgroeimogelijkheden en na een interne opleiding is ook externe scholing mogelijk. Specialiseren of generaliseren, beide kan ons helpen om de fabriek, de installaties en de processen te verbeteren. We gaan graag in gesprek over jouw ambities.

Ben je nieuwsgierig naar het vakgebied, werk je graag in een omgeving waar alles uitgesproken wordt en waar iedereen voor elkaar klaar staat? Wij zoeken teamspelers die zich hierin thuis voelen en die graag willen leren. Mannen of vrouwen van staal.

Wil je meer weten? Check onze vacatures of neemt contact met ons op voor de mogelijkheden. We horen graag van je!


1 Sector
Industrie

Locaties

FN Steel

Rapenburg 1

2952 AP, Alblasserdam

Neem contact op