Laden
1 VACATURE

Elemetal B.V.

9
Medewerkers
2
Sectoren
1
Vestiging


Geplaatst op 21 juli 2022
Operator

image

Elemetal B.V.

Botlek Rotterdam

Over Elemetal B.V.
Onderdeel van de Blue Phoenix Group

Elemetal is een dochteronderneming van de Blue Phoenix Group, marktleider in het verwerken van bodemas. Door de verbranding van huisvuil wordt energie geproduceerd in de vorm van warmte en elektriciteit. Na deze verbranding blijft (bodem)as over. Deze bodemas bevat metalen, zoals ijzer, aluminium, koper en zink, maar bestaat voor het grootste deel uit mineralen. Zij verwerken de bodemas, zodat we zowel de mineralen als metalen weer toepasbaar maken. Deze technologie is ruim tien jaar geleden ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft en draagt bij aan een circulaire economie.

De Blue Phoenix Group is een jonge en dynamische organisatie, met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Singapore en Australië. Zij dankt haar naam aan het mythologische figuur de feniks, welke herrijst uit haar as. Deze transformatie staat voor het begin van een nieuwe en duurzame toekomst.

image

Elemetal in Rotterdam

Dit jonge hightechbedrijf is opgericht in 2009, als spin-off van de TU Delft. Anno 2022 zijn wij gespecialiseerd in het duurzaam scheiden van metalen en het chemisch terugwinnen van o.a. zink uit afvalstromen. Wij zijn momenteel gevestigd op het terrein van Plant One, waar innovatieve ideeën van duurzame technologieën op commerciële schaal worden getest en geproduceerd. Onze ambitie is groot, wanneer onze installaties en processen optimaal zijn openen wij een grotere plant.

Als startup zijn wij continu bezig met ons proces, dat onze process engineers zelf ontworpen hebben. Hoe dat zo’n beetje werkt? Wij ontvangen big bags met een soort kleine stenen afkomstig uit verbrand huisvuil. Dit is het eindproduct dat wordt gemaakt bij andere locaties van de Blue Phoenix Group. Hierin zit zink verwerkt, dat wij door middel van een reactie met zuur op relatief lage temperatuur kunnen scheiden. Het zink lost op m.b.v. het zuur in een waterige vloeistof waarbij ook enkele onzuiverheden mee oplossen. De zinkhoudende vloeistofstroom  gaat vervolgens door een reeks van geroerde tanks en bezinkingstanks, waarna er een zuivere oplossing overblijft. Tot slot haalt een kristallisatieproces ook het water hieruit, zodat er een zinkderivaat ontstaat. De pure vorm van deze zinksulfaatkristallen verpakken wij in zakken van 25 kg of big bags, klaar voor het transport naar de klant.

Werken bij een startup

Dat is een toffe uitdaging. Er is enorm veel kennis bij Elemetal en er wordt continu van alles getest, geprobeerd en aangepast. Jij bent dan ook niet bang om in zo’n omgeving te werken. Als je bij ons start nemen we je stap voor stap mee in het proces. Zo maak je het eigen en kun je met ons meedenken over optimalisatie en werkwijzen. Wij zijn nog klein, maar hebben heel veel drift om ons innovatieve proces groots op de kaart te zetten. Je wordt breed opgeleid en ingezet en leert veel on the job. Tegelijkertijd vragen wij veel van jouw flexibiliteit. In deze fase van de opstart is geen week hetzelfde. Die dynamiek kan nog wel even aanhouden. Vind je dat wel iets? Bouw dan met ons mee!

Wij zoeken collega’s met industriële ervaring, maar je vindt het vooral leuk om een brede rol te vervullen in een familiair team. We zijn energiek, creatief en betrokken en we bieden jou voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Groei door en met ons mee. Ben je technisch opgeleid en wil je graag bijdragen aan een duurzamere toekomst? Wij maken graag kennis met je!


2 Sectoren
Chemie
Industrie

Locaties

Elemetal B.V.

Merseyweg 10

3197 KG, Botlek Rotterdam

Neem contact op