Laden
4 VACATURES

Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO)

1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 19 January 2023
Shiftleader dagdienst met invalrooster

image

Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO)

Poortugaal

Geplaatst op 5 January 2023
Operationeel Teamleider - Brandstof verpomping

image

Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO)

Poortugaal

Over Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO)
Fueling your wings, dat is waar het bij de DPO om draait.
Als Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) nemen we vliegtuigbrandstof in vanuit raffinaderijen en opslagterminals in Rotterdam (Europoort & Botlek) en vervoeren we deze op een veilige, effectieve en efficiënte wijze met een ondergronds pijpleidingenstelsel naar onze klanten. Hiertoe behoren militaire vliegbases in Nederland en daarbuiten evenals commerciële vliegvelden zoals onder andere Schiphol, Zaventem en Frankfurt. Ook hebben we de mogelijkheid (tijdelijk) kerosine voor onze klanten op te slaan in eigen opslagtanks.
image
Toekomstvaste infrastructuur
De toekomstvaste infrastructuur van de DPO bestaat uit een actief pijpleidingenstelsel in Nederland van 550 kilometer, verbonden door het centrale depot in Pernis en de depots Klaphek en Markelo. Daarnaast hebben we nog een depot in Deinum, Friesland. Een depot bestaat uit meerdere opslagtanks van 1.250m³ tot 5.000m³ groot. Speciale pompinstallaties verpompen de kerosine vervolgens met flows variërend tussen de 50 en 550 M3 per uur met een maximale druk van 80 bar. Deze infrastructuur garandeert een veilige, ongestoorde manier van transport zonder last van files en dus ook zonder de daarbij horende CO2-uitstoot. De Nederlandse vliegbases Volkel, Gilze Rijen en Eindhoven worden bevoorraad via het pijpleidingenstelsel. Vliegbasis Leeuwarden krijgt kerosine aangeleverd via een ondergrondse leiding vanaf ons DPO-depot Deinum; dit depot wordt bevoorraad via binnenvaartschepen.

Nadruk op risicobeheersing
Als de DPO zijn we ons continu bewust van de risico’s die werken met kerosine onder hoge druk met zich meebrengt. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid plegen we een veelheid aan maatregelen gericht op kwaliteitszorg, arbo, milieuactiviteiten, naleving van vergunningseisen en vereiste onderhoudswerkzaamheden. Zo is de DPO ISO 14001-gecertificeerd als het gaat om milieumanagement. Daarnaast besteden we de nodige aandacht aan asset management en business continuïty management.

Zeer regelmatig vinden inwendige pijpinspecties plaats op wanddikte en beginnende onregelmatigheden. Ook is een technisch hoogstaand Onderhoud Beheers Systeem (OBS) actief. Dit is gericht op de uitvoering én registratie van het noodzakelijke preventieve en correctieve onderhoud aan de technische installaties en componenten. Verder wordt in het Pipeline Management System alle relevante informatie over de pijpleidingen bijgehouden, zodat het netwerk veilig en ongestoord in de grond blijf liggen. We controleren de veilige ligging van de leidingen vanuit de lucht en pijpleidingopzichters houden in de gaten wat er op de grond gebeurt. Zij zien erop toe dat de ‘grondroerders’, zoals aannemers en boeren, op een verantwoorde manier en op veilige afstand van de leidingen aan het werk kunnen.
Maatschappelijk actief
Als de DPO hechten wij veel waarde aan ons actieve lidmaatschap van de Vereniging van Eigenaren van Leidingen in Nederland (Velin). Het doel van deze vereniging is de veiligheid te waarborgen. Jaarlijks analyseren we gezamenlijk voorvallen en (bijna-) incidenten en bundelen we de kennis en ervaring om de nodige maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen. Hiermee bouwen we verder aan de vertrouwensrelatie met relevante spelers in de maatschappij en onze klanten.

Rijke historie én toekomst
Fueling your wings, ons huidige moJo, was al direct sinds de aanleg van het militaire pijpleidingenstelsel in Nederland en West-Europa rond 1950-1957 van toepassing. De DPO heeP een sterk dienstverlenend karakter naar inmiddels ook civiele klanten, waarbij verbondenheid, efficiency en technische inventiviteit nog altijd net zo belangrijk zijn. De DPO blijP met haar tijd meegaan en is telkens weer in staat op flexibele wijze de omvang en prestaties van het pijpleidingensysteem en de organisatie aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal.

Nieuwe generatie opleiden
Voor de DPO betekent maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, ook de nieuwe talentvolle generatie opleiden en verbindingen leggen met de maatschappij. Daarom zijn wij een erkend leerbedrijf voor verschillende mbo-opleidingen, waaronder Procesoperator, specialisten op het gebied van Werktuigbouwkundig en Elektrotechnisch onderhoud, Financieel medewerker, Administratief medewerker en Technisch medewerker ICT. Hiervoor werken wij intensief samen met diverse regionale opleidingscentra in Nederland en bouwen wij aan langdurige relaties.

1 Sector
Overig

Locaties

DPO - Depot Poortugaal

Schroeder van der Kolklaan 2

3171 BK, Poortugaal

Neem contact op

Nischal Palé

Recruitment Consultant - Detalent

nischal@detalent.nl

06 1472 6809

0165 630721