Laden
1 VACATURE

Raillogix

2
Sectoren
1
Vestiging


Geplaatst op 21 september 2022
Rail Planner

image

Raillogix

Rotterdam

Over Raillogix
Wie zijn wij

Raillogix is een logistieke dienstverlener, gericht op het vervoer van vracht over het spoor. We zijn één van de grotere spelers voor intermodaal transport. Dagelijks passeren onze treinen de grenzen binnen Europa met verschillende soorten goederen. Van containers en auto’s tot landbouwproducten en grondstoffen. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 200.000 TEU die we van A naar B brengen in meer dan 1.000 wagons. We ontzorgen onze klanten tijdens het hele traject.

Daarnaast leveren we ad hoc diensten, wat betekent dat we snel moeten kunnen handelen om de goederen van de klant tijdig op de eindbestemming te krijgen. Hiervoor hebben wij eigen treinen en wagons. Naast een strategisch gelegen kantoor in de Waalhaven van Rotterdam, hebben we locaties in Tsjechië en Polen.

image

Onderdeel van Rail Innovators Group

Wij zijn opgericht in 2008 als onderdeel van de Rail Innovators Group. Rail Force One en Railrelease zijn onze zusterondernemingen. Samen bieden we een flexibele en volledige dienstverlening aan onze klanten. Railrelease verhuurt en managet onze wagons, Rail Force One voert met hun eigen locomotieven en machinisten de tractiediensten uit en Raillogix houdt zich bezig met de innovatieve logistieke spoorwegactiviteiten. Een perfecte combinatie.

Wij geloven dat het vervoer van goederen over het spoor in de komende jaren flink zal toenemen, doordat transport één van de schoonste modaliteiten is. Zo is het bijvoorbeeld acht keer schoner dan wegtransport. Wij zijn nu al aan het groeien en zien een veelbelovende toekomst voor de Rail Innovators Group én voor Raillogix. Het is onze missie om het spoorvervoer steeds aantrekkelijker te maken voor logistieke partijen. Wij investeren in nieuwe innovaties, zoals hybride locomotieven en lichtere wagons en zoeken mensen die met ons mee willen groeien.

Werken bij Raillogix

De transportwereld is enorm dynamisch. We zijn een toegankelijke en informele organisatie, waar de meeste dagen druk en hectisch kunnen zijn. Wij krijgen hier een enorme rush van. Werken bij Raillogix is daarom ook geen negen tot vijf baan; onze planners werken in ochtend-, dag- en avonddienst en we zijn ook in het weekend bereikbaar.

Wij zijn op zoek naar collega’s die zich thuis voelen in een drukke omgeving en de dynamiek van de logistiek en transport. Als je een logistieke studie hebt gevolgd, is dat absoluut mooi meegenomen. Maar omdat het spoorvervoer een specialistische tak is, leiden wij onze medewerkers zelf op. Zo krijgen onze rail planners een interne training on the job, waarin zij volledig wegwijs gemaakt worden in onze werkwijzen en in de wereld van spoorvervoer. We hebben zelfs een docent Duits, die je die talenkennis bijspijkert.

Zie jij altijd het grotere plaatje, denk je in oplossingen en kun je je hoofd koel houden in tijden van drukte? Bekijk dan onze vacatures, sollicteer direct of neem contact met ons op. Wij gaan graag het gesprek met je aan.


2 Sectoren
Logistiek
Transport

Locaties

Raillogix

Waalhaven Oostzijde 83K

3087 BM, Rotterdam

Neem contact op

Raillogix HQ

010 29 16 300