1 vestiging

- Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.

Branche

Raffinaderijen (Minerale Olie)
Watertalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

GPR is gevestigd in de Rotterdamse haven en volledig in handen van de Gunvor-groep. De moderne raffinaderij en het internationale distributiecentrum hebben directe toegang tot de open zee en het Europese achterland. Dit vormt een unieke locatie voor de productie en distributie van tussen- en eindproducten, waaronder LPG, benzine, diesel en bunkerolie. De haven van Rotterdam is het Europese centrum voor petrochemische activiteiten en de motor van de Nederlandse economie.


De raffinaderij, voorheen het eigendom van Kuwait Petroleum International, maakt sinds 1 februari 2016 deel uit van de Gunvor-groep, één van de grootste onafhankelijke grondstoffenhandelaren ter wereld. GPR is geïntegreerd in Gunvors bestaande netwerk van raffinaderijen, waartoe verder de raffinaderij in Antwerpen (België) en Ingolstadt (Duitsland) behoren. Het bedrijf versterkt met de nieuwe aanwinst, in synergie met Antwerpen, de globale handelspositie.

Wat doen wij

Petroleum - of ruwe olie - bestaat uit een mengsel van koolwaterstoffen, dat is ontstaan uit resten van planten en dieren die miljoenen jaren geleden zijn gestorven. Als gevolg van verval en de druk van het aardoppervlak zijn deze resten gecompacteerd. Tijdens het raffinageproces van ruwe olie wordt de ruwe materie gezuiverd, gedestilleerd en bewerkt. Dit levert nieuwe producten op.


De populairste eindproducten die gemaakt worden uit ruwe olie zijn benzine, diesel en LPG voor auto’s alsmede huisbrandolie. Zwavel voor de productie van autobanden, nafta voor de chemische en kunststofindustrie, lucifers, kunstmest en drijfgas voor spuitbussen, zijn slechts een paar voorbeelden van onze halffabricaten.


We beschikken over twee raffinage-installaties op ons terrein voor de bewerking van ruwe olie en een benzinefabriek. We hebben daarnaast zuiveringsinstallaties, ondersteunende diensten en een enorme opslagruimte met verschillende aanlegplaatsen voor het laden en lossen van zee- en binnenvaartschepen, zoals gigantische olietankers en VLCC-schepen (Very Large Crude Carriers). De olie en alle andere producten worden opgeslagen in onze eigen uitgebreide tankopslag.

Wat leer jij van ons

GPR investeert veel in de opleiding en ontwikkeling van zijn werknemers. Zo hebben we uitgebreide on-the-job opleidingsprogramma’s (van junior- tot seniorniveau) voor onze procesoperators en onderhoudstechnici. Ook hebben we professionele en interpersoonlijke opleidingsprogramma’s voor onze engineers, staffuncties en toezichthoudende functies alsmede ontwikkelingsprogramma’s voor onze toekomstige leidinggevenden. De specifieke opleidings- en ontwikkelingsbehoeften van elke werknemer worden besproken tijdens een jaarlijks evaluatiegesprek.


Onze werknemers kunnen tenslotte rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een basissalaris, een 13e en 14e maand, bonusprogramma’s, ATV en vakantiedagen alsmede een pensioenplan.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. Goed opgeleide en toegewijde werknemers zijn van cruciaal belang om de raffinaderij te laten functioneren volgens Gunvors hoge standaarden op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Om dit te bereiken zijn we op zoek naar getalenteerde, resultaatgerichte, verantwoordelijke en innovatieve professionals die bij willen dragen aan de groei en ontwikkeling van ons bedrijf.


GPR hanteert hoge prestatienormen, maar daar staat veel tegenover:

  • Een olieraffinaderij met internationaal distributiecentrum als werkomgeving;
  • De raffinaderij maakt deel uit van Gunvors netwerk van raffinaderijen. GPR speelt hierin een belangrijke rol en werkt veel samen met de andere raffinaderijen om de algehele prestaties van het bedrijf te verbeteren;
  • Gunvor biedt mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. We staan dan ook open voor ideeën om ons bedrijf verder te ontwikkelen.
  • Je krijgt zo’n 260 werknemers en aannemers als collega in verschillende technische en niet-technische disciplines. Je maakt deel uit van een hecht team, waarin respect en een positieve sfeer hoog in het vaandel staan.
Section Head Human Resources
Ellen Houg

Gunvor - Process Operators

1 vestiging

- Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.

Branche

Raffinaderijen (Minerale Olie)