luchttalent.nlVoor bedrijven

INVISTA (Nederland) B.V.

Branche: Chemische Producten

INVISTA levert halffabrikaat voor de textielindustrie.

Meer over ons bedrijf
Wij hebben aandacht voor jou, als individu.
INVISTA als werkgever

Wie zijn wij

INVISTA is één van de grootste producenten van polymeren en vezels. Ons product is Nylon 6.6, een hoogwaardig halffabricaat. Van Nylon 6.6 worden garens gemaakt die worden toegepast in de tapijtindustrie, in kleding, in airbags, in rugzakken en andere outdoor artikelen. 

"Op nieuwe, innovatieve producten zijn wij trots"

In 2010 hebben we ons productportfolio uitgebreid met EP, Engineering Polymer, een kunststof dat veel wordt toegepast in de automobielindustrie, sportmaterialen en consumentenelektronica (bijvoorbeeld boormachines). 


Op nieuwe, innovatieve producten zijn wij trots. Maar we zijn er ook trots op dat onze fabriek al bijna 50 jaar bestaat. De INVISTA vestiging in Rozenburg is een kleine, flexibele organisatie, met alle voordelen van een grote multinational: dat betekent enerzijds snelle doorgroeimogelijkheden en anderzijds een duidelijke bedrijfsfilosofie met strikte veiligheidsprocedures.

INVISTA is gevestigd in twintig landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De medewerkers in Rozenburg hebben minimaal een mbo-opleiding. Van veiligheid zijn wij ons in ons bedrijf heel bewust. Bij iedere activiteit in de fabriek en daarbuiten denken we na over de risico’s en hoe we die kunnen uitsluiten. Persoonlijke beschermingsmiddelen als bedrijfskleding, veiligheidshelmen en –brillen, gehoorbescherming en handschoenen behoren dan ook tot de dagelijkse uitrusting in de fabriek.

Bij INVISTA in Rozenburg gaat iedereen open en informeel met elkaar om; collega’s zijn behulpzaam en bij elkaar betrokken. De mensen die bij ons werken, werken er vaak lang.

Wat doen wij

Nylonzout is onze belangrijkste grondstof. Tot 2013 importeerden wij het zout vanuit het buitenland via spoor en water naar Rotterdam.
Sinds 2013 produceren wij ons eigen zout uit Adipinezuur en Hexamethyleendiamine.

Vanuit opslag wordt product via leidingen naar de zoutfabriek gebracht waar van het product nylonzout wordt gemaakt.

In de polymeerfabriek wordt vervolgens het nylonzout verwarmd, in een autoclaaf onder hoge druk vloeibaar gemaakt (het polymerisatieproces), in strengen in een koelbad afgelaten en vervolgens met een cutting-machine tot korrels gehakt. Die korrels zijn ons eindproduct.

Het in gebruik nemen van de zoutfabriek  weerspiegelt INVISTA’s voortdurende inzet voor de Europese Nylon 6.6 markt, het vezelsegment en INVISTA’s groei in het Engineering Polymer (EP) segment.

Op onze vestiging in Rozenburg kunnen we nu zowel Nylonzout als Nylonpolymeer maken – inclusief TORZEN® PA66 hars voor onze Engineering Polymer Business.

Wat leer jij van ons

Als je als stagiair bij ons komt werken, word je aan iedereen voorgesteld, draai je mee in de fabriek en maak je kennis met de verschillende aspecten van ons productieproces. Als je als leerling-operator aan het werk gaat, stap je in een intern opleidingstraject dat vier tot vijf jaar duurt. In die tijd word je opgeleid tot allround operator. Je gaat alle afdelingen langs en leert wat er allemaal bij de productie van onze korrels komt kijken. Je leert natuurlijk de eigenschappen van ons product goed kennen.

Verder stimuleren we je om jezelf te ontwikkelen, we bieden je doorgroeimogelijkheden en we hebben aandacht voor jou, als individu.
Je krijgt echt persoonlijke begeleiding, daar is onze organisatie klein genoeg voor.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Wij werken graag met mensen die bij onze cultuur passen, dus mensen die open en eerlijk zijn, van teamwork houden en van uitdagend werk in de procestechniek. Als je minimaal VAPRO B hebt behaald of een andere mbo- of hbo-opleiding in de procestechniek hebt gevolgd, pas je mogelijk in ons team.

Als er vacatures zijn, melden we die op onze carrièresite. Voor stagiaires hebben we zeer regelmatig plaats, niet alleen in onze fabriek, maar ook op de overige afdelingen.

Terug naar boven

Contact

Lenneke van Rutten
Manager, Human Resources Rozenburg
Telefoon:0181 - 23 36 75
Website:http://www.INVISTAcareers.com
Adres: Merseyweg 12
3197 KGBOTLEK ROTTERDAM
Terug naar boven

Foto & Video

  • Invista Nederland B.V.

    Wij werken graag met mensen die bij onze cultuur passen, dus open zijn, houden van teamwork en van uitdagend werk in de...
  • INVISTA (Nederland) B.V.

    Wij werken graag met mensen die bij onze cultuur passen, dus open zijn, houden van teamwork en van uitdagend werk in de...