luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVoor bedrijven

Enecogen

Branche: Gas, Elektriciteit
Veiligheid en plezier in het werk staan bij ons bovenaan
Meer over ons bedrijf
Kom werken in een van de schoonste en meest efficiënte centrales van Europa
Enecogen als werkgever

Wie zijn wij

Het Nederlandse Eneco en het Deense DONG Energy zijn twee spelers op de markt van energielevering met een duurzame ambitie. Samen hebben wij in de Europoort een gascentrale gebouwd onder de bedrijfsnaam Enecogen. Eneco haalt veruit zijn meeste energie uit windparken, maar als de wind niet waait, is gas nodig om toch nog energie te leveren. 

Wat doen wij

Enecogen is de meest effectieve gascentrale en de schoonste in Europa. Dit komt doordat we werken met het schoonste type fossiele brandstof (gas), dat een veel lagere uitstoot van CO2 garandeert dan bijvoorbeeld een kolencentrale. De gascentrale isuitgerust met een DeNOx-installatie, waardoor de stikstofuitstoot 80% minder is. In vergelijking met andere energiecentrales is de CO2-uitstoot van Enecogen zo’n 25% minder. Al deze milieuvriendelijke maatregelen en de hoge efficiency zorgen ervoor dat Enecogen de schoonste van Europa is. De moderne centrale is vanaf eind 2011 operationeel en kan een capaciteit van 870 Megawatt genereren, genoeg om 1,4 miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien.


Ook maakt Enecogen gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in de automatisering. Dat maakt onze gascentrale als werkomgeving natuurlijk heel interessant. Bovendien is het een groot voordeel dat we met een gemotiveerd team werken, waarbij twee aspecten bovenaan staan: veiligheid en plezier in het werk. Wie bij Enecogen komt werken, kan in die context samen met zijn of haar collega’s echt iets opbouwen. Samen aan een klus werken maakt de onderlinge binding groot. We hebben inmiddels een hecht en blijvend team van medewerkers, die ons bedrijf samen vormgeven.

Wat leer jij van ons

De mensen die bij Enecogen werken, krijgen een opleiding op maat. We kijken welke ervaring iemand al heeft en wat hij of zij nodig heeft om niet alleen optimaal binnen onze organisatie te functioneren, maar ook om te blijven groeien. Als je zelf het initiatief neemt voor relevante trainingen en opleidingen, dan kun je rekenen op ondersteuning vanuit het bedrijf.
Als je bij Enecogen komt werken, kun je naast blijvende opleidingsmogelijkheden rekenen op een meer dan marktconforme salariëring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Enecogen kan ook ‘jouw’ centrale worden. Als je een professionele teamworker bent, graag initiatief laat zien en je flexibel kunt opstellen, dan willen we graag nader kennismaken.

Terug naar boven

Foto & Video

  • Enecogen: een van de schoonste en efficiënste gascentrales van Europa

    Als gelijkwaardige partner binnen het parnterschap ‘Enecogen’ verzorgen Eneco en DONG Energie de exploitatie van deze gasgestookte centrale die elektriceit levert aan meer dan 1,4 miljoen huishoudens. Beide partners hebben een duurzame strategie en zorgen met Enecogen voor continue levering van betaalbare energie wanneer de zon en wind minder beschikbaar zijn.