Laden
10 VACATURES

Gasunie

2400
Medewerkers
1
Sector
5
Vestigingen


Geplaatst op 17 april 2024
Commercieel adviseur LNG

Gasunie

Gasunie

Groningen

Geplaatst op 17 april 2024
Technisch Werkvoorbereider - Maasvlakte

Gasunie

Gasunie

Rotterdam

Over Gasunie
Wie zijn wij?

Gasunie is één van de grootste energie-infrastructuurbedrijven van Europa! Wist je dat we het eerste Europese energie-infrastructuurbedrijf zijn met een netwerk dat buiten de Nederlandse grens reikt? Met dat netwerk dragen we bij aan de energietransitie. We pionieren op het gebied van waterstof, opslag van CO2, groen gas en warmtenetten. Ons hoofdkantoor staat in Groningen, maar je komt ons eigenlijk overal in Nederland en Noord-Duitsland tegen, want we hebben ruim 25 locaties.

Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast ontwikkelen we samen met andere organisaties nieuwe energiesystemen om de klimaatdoelen te halen.

Onze installaties bevinden zich onder andere in de Eemshaven, op de Maasvlakte en in Wieringermeer, Ravenstein, Deventer en Ommen. In de Eemshaven ligt sinds vorig jaar de EemsEnergyTerminal (EET), waar vloeibaar aardgas wordt aangevoerd door middel van LNG schepen. We hebben deze terminal in een record tempo gebouwd om ervoor te zorgen dat we niet afhankelijk zijn van Russisch gas. Ook op de Maasvlakte hebben we een LNG-installatie met importterminal, zo dragen we met nieuwe technieken bij aan een betrouwbare energievoorziening in Nederland. In de provincie Groningen ligt een ondergrondse gasopslagfaciliteit. Ook wel bekend als de energiebuffer van Zuidwending. En in Zuidbroek staat een nieuwe stikstofinstallatie, die ervoor zorgt dat er vanaf eind 2023 in Slochteren geen gas meer gewonnen hoeft te worden.

Foto Gasunie Nederland
Crossing borders with energy

Jaarlijks stroomt ongeveer 125 miljard kubieke meter aardgas door het gasnetwerk van Gasunie. Wist je dat dat bijna een kwart is van het totale gasverbruik in de Europese Unie? Daar zijn we best trots op.

De weg naar duurzame energievoorziening

Onze expertise zit met name in het transporteren en opslaan van gas. Dit zal steeds verder verschuiven van aardgas naar groen gas en waterstof. Gasunie heeft namelijk een belangrijke maatschappelijke rol in de energietransitie. Door investeringen en innovatieve projecten werken we actief aan de uitrol van waterstof en andere duurzame energie. Deze aanpak past bij de duurzame doelen (SDG-doelen) waaraan we werken.  

Daarnaast houden we ons bezig met de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO2. Zo verlagen we de CO2-uitstoot door de afvang, opslag en het hergebruik van CO2. Dat niet alleen! Met WarmtelinQ, een ondergrondse transportleiding, verwarmen we huizen en bedrijven in Zuid-Holland met restwarmte uit de Rotterdamse haven.

Waarom ben jij belangrijk voor ons?

Dag in dag uit zorgen 2400 medewerkers door het hele land dat miljoenen mensen van gas/warmte worden voorzien. We staan als maatschappij voor uitdagende vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid, daarom is jouw kennis en kunde van groot belang!

Wij zoeken talenten die leergierig zijn, open staan voor nieuwe ervaringen en houden van aanpakken. Heb jij interesse in de energiesector? Wil jij jouw steentje bijdragen aan de energietransitie? En kun jij omgaan met snelle, innovatieve veranderingen? Schroom niet en solliciteer snel op één van onze vacatures!

Kom je bij ons werken, dan zorgen we voor een goede onboarding. Op je eerste dag word je – samen met je collega’s die ook net zijn gestart – ontvangen op het hoofdkantoor in Groningen, waar we een inspirerende dag voor jou in petto hebben. Je hebt keuze om meerdere van onze locaties te bezoeken. Daarnaast bieden we digitale onboarding aan, zodat je ons goed leert kennen.





Werken bij Gasunie

Bij ons krijg je kansen om te leren en jezelf te ontwikkelen. Hoe? We blijven continu samen in gesprek over jouw volgende stap. Gedurende het jaar kun je jouw ontwikkelpunten en behoeften met je manager bespreken. We leren je graag kennen en zijn benieuwd naar jouw ondernemende ideeën, zodat we blijven groeien!

Iedereen weer veilig naar huis aan het einde van de dag!

Op de werkvloer staat veiligheid altijd voorop. We werken met duidelijke richtlijnen, omdat het onze prioriteit is dat onze medewerkers elke dag weer veilig naar huis gaan. Iedereen volgt elk jaar een veiligheidstraining en we kijken steeds waar het nóg beter kan.

"Het teamgevoel bij Gasunie is heel groot."

Wat bieden we jou?

Ons succes gaat niet zonder jouw toewijding en inzet. Daarom bieden we goede arbeidsvoorwaarden. We bieden onder andere een uitstekende pensioenregeling, een 13e maand en een individueel budget. Dit budget kun je laten uitbetalen of je kunt meer vrije tijd kopen.

Plezier, uitdaging en samenwerken staat bij ons centraal. We hebben een open cultuur en vinden dat onze medewerkers ons belangrijkste kapitaal zijn. Samen werken we aan het behalen van onze doelen. Daarin draag je zelf verantwoordelijkheid voor je eigen werk.

Wanneer je bij ons werkt, dan vinden we het belangrijk dat je een goede werk-privé balans ervaart. Daarom bieden we je de ruimte om die balans te vinden.

Bovendien organiseren we meerdere keren per jaar gezellige, sportieve en culturele bedrijfsactiviteiten via onze personeelsvereniging.


1 Sector
Energie

5 Vestigingen

Gasunie Barendrecht

Ziedewij 40
2991 LB, Barendrecht

Gasunie Maasvlakte Rotterdam

Missouriweg 55
3199 LB, Rotterdam

Gasunie Ulvenhout

Chaamseweg 18
4851 RK , Ulvenhout (NB)

Gasunie Utrecht

Zonnebaan 1
3542EB, Utrecht

N.V. Nederlandse Gasunie - hoofdkantoor

Concourslaan 17
9727 KC, Groningen

Neem contact op

Marco Hoet

Corporate Recruiter a.i.

m.r.hoet@gasunie.nl

06 45164084

Werken bij Gasunie

www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie