luchttalent.nlVoor bedrijven

Emerald Kalama Chemical

Branche: Chemische Producten
Schouders eronder, aanpakken en doorzetten
Meer over ons bedrijf
Wij kijken naar mogelijkheden: waar wil jij naartoe?
Emerald als werkgever

Wie zijn wij

Schouders eronder, aanpakken en doorzetten


Emerald Kalama Chemical staat midden in de Botlek, het bruisende industriegebied van de Rotterdamse haven. Met 165 mensen produceren en verkopen wij benzoëzuur, derivaten en vervolgproducten daarvan. Dit vind je bijvoorbeeld terug in voedingsmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en geneesmiddelen. In onze organisatie vind je veel structuur, weinig bureaucratie en korte communicatielijnen. Onze medewerkers hebben een mentaliteit van schouders eronder zetten, ze weten van aanpakken en zullen altijd doorzetten! We zijn een relatief klein bedrijf dat aanvoelt als één familie. Daardoor is alles laagdrempelig.

Wat doen wij

Een groeiende en veilige organisatie


Onze strategie is groei door middel van uitbreiding en acquisitie. Wij willen steeds meer volume produceren. De capaciteit breiden we uit door bij te bouwen op ons eigen terrein en door andere fabrieken aan te kopen. Ook werken we aan onze klantgerichtheid. Het idee ‘wij hebben een mooi product en jij koopt dat’ is wat ons betreft verleden tijd. Wij willen weten wat onze klanten nodig hebben en hoe wij daarbij kunnen helpen. Verder werken wij altijd aan de veiligheid op onze fabriek. Zo hebben wij in 2015 de 1 miljoen uur veilig werken behaald, waar we erg trots op zijn. We houden het veiligheidsbewustzijn hoog door training en preventieve acties. Daar betrekken we ook onze collega’s bij die op kantoor werken. Door regelmatig veiligheidsrondes te lopen over het fabrieksterrein, zien zij met eigen ogen wat er in de praktijk gebeurt. Veiligheid staat bij ons voorop!

Wat leer jij van ons

Vakspecialisten van A tot Z


Verantwoordelijkheid nemen. Flexibel. Creatief. Hard werken. Niet bang zijn voor veranderingen, maar daar juist graag in mee gaan. Dat kenmerkt in een notendop de persoon die goed bij Emerald past. Lekker rustig op de winkel willen passen werkt niet bij ons. Je moet er voor willen gaan. Jij hebt ideeën en een visie die je maar al te graag met ons wilt delen. Het werk bij Emerald omvat vaak een compleet proces. Je werkt aan iets van A tot Z maar je bent wel gewoon een vakspecialist. Eentje die niet bang is om flinke stappen buiten het eigen vakgebied (en het functieprofiel) te zetten. Ook bij stages werkt zo’n brede blik goed. Jij gaat bij Emerald gewoon zelf aan de slag. Wij vinden namelijk dat je alles pas goed begrijpt als je het echt ziet en doet. Een stage is op die manier zeer leerzaam en je krijgt een goed beeld van wat voor werkzaamheden er worden uitgevoerd bij Emerald.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Emerald geeft veel ruimte aan eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben wij bijvoorbeeld een prachtig idee van een logistiek medewerker in de praktijk gebracht. Hij ontdekte dat het op een andere manier plaatsen van pallets in het magazijn, zou leiden tot een flinke kostenbesparing. Door zijn ideeën met ons te delen, ontwikkelde hij zichzelf én onze organisatie. Wij kijken niet naar beperkingen, maar naar mogelijkheden. In jouw persoonlijke ontwikkelingsplan staat de vraag ‘waar wil IK naartoe’ centraal. Met een goed scholingsbudget kun je bij ons prima werken aan meer verdieping in jouw vakgebied.


Ben jij bezig met de opleiding Vapro B of Vapro C of heb je deze opleiding al afgerond? Wanneer je op zoek bent naar een stage of baan als Process Operator dan kan je bij ons aan de slag! Ook zijn wij vaak op zoek naar mensen die met een technische HBO opleiding bezig zijn of hebben afgerond, om bijvoorbeeld als Laborant aan het werk te gaan.

Terug naar boven

Contact

Sophia Douma
HR Officer - Case Manager Health Care
Telefoon:0181 - 24 92 24
Website:http://www.emeraldmaterials.com
Adres: Montrealweg 15
3197 KHBOTLEK ROTTERDAM
Terug naar boven

Foto & Video

  • Emerald Kalama Chemical

    Emerald Kalama Chemical is aan het uitbreiden. Wij zoeken daarom opgeleide mensen die met ons mee willen meegroeien. Be...
  • Emerald Kalama Chemical

    Emerald Kalama Chemical is aan het uitbreiden. Wij zoeken daarom opgeleide mensen die met ons mee willen meegroeien. Be...