luchttalent.nlVoor bedrijven

Contargo Waterway Logistics B.V.

Branche: Binnenscheepvaart, Containers, Logistieke diensten
Een groeiend bedrijf vol dynamiek in transport en logistiek.
Meer over ons bedrijf
Wij geven iedereen graag de kans om zich te ontwikkelen. Wat heb jij nodig en hoe kunnen wij jou daarbij helpen?
Contargo als werkgever

Wij zijn wij

Een groeiend bedrijf in Nederland en Duitsland

Contargo groeit en ontwikkelt! Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. Onze organisatie zit vol mooie ideeën die wij opdoen door goed om ons heen te kijken. Transport en logistiek is een mooie en bijzondere wereld vol uitdagingen. Zo zien wij altijd interessante logistieke mogelijkheden om ons bedrijf verder uit te breiden en onze dienstverlening op het gebied van containervervoer per binnenvaartschip, per spoor en over de weg te verbeteren. Zo blijft Contargo vol dynamiek en houden wij ons bedrijf ook in de toekomst gezond. 

Wat doen wij

Containervervoer per binnenvaartschip, per spoor en over de weg

Containers vervoeren vanuit havens in Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen, naar terminals in het Europese achterland langs de Rijn en weer terug. Dat is wat Contargo doet. Wij zijn een neutrale én flexibele dienstverlener met veel capaciteit, een hoog serviceniveau en een uitgebreid netwerk van eigen terminals, spoorlijnen en binnenvaart.

De lading die wij vervoeren – jaarlijks 2.000.000 TEU – komt binnen via expediteurs, operators en lokale klanten van onze eigen terminals in onder andere Duisburg, Neuss, Frankfurt, Mannheim, Karlsruhe en Basel. Daar werken wij hard aan met ongeveer 80 mensen in operationele, commerciële, administratieve en financiële functies en directiefuncties.

Wat leer jij van ons

Je leert het beste door het gewoon te doen

De beste leerschool? Dat is de praktijk! Wij geven iedereen graag de kans om zich te ontwikkelen. Je krijgt van ons veel verantwoordelijkheid in je werk en dus moet je niet bang zijn die verantwoordelijkheid te nemen. Aanpakken en doorpakken. Mensen die zich onderscheiden door hun talenten en inzet: daar houden wij van.


Wat dat in de praktijk betekent, bekijken we per individu. Wat heb jij nodig en hoe kunnen wij jou daarbij helpen? Soms is het volgen van een opleiding zinvol. Als het verplicht is voor de functie bijvoorbeeld, of als je op die manier iets leert wat je niet in de praktijk kunt leren. Maar in alle andere gevallen vinden wij: leren is gewoon ‘doen’.


Bij Contargo werk je samen met collega’s van verschillende nationaliteiten. Mannen en vrouwen. Ervaren en minder ervaren collega’s. Dat maakt Contargo een interessant bedrijf vol verscheidenheid, waar je fijn werkt en leert.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Für uns ist Ihre Persönlichkeit das wichtigste

Transport en logistiek gaat altijd door. Ons werk dus ook. Daar moet je flexibel mee om kunnen gaan. Een grote onderlinge betrokkenheid, loyaal zijn aan elkaar en slim samenwerken vinden wij daarom erg belangrijk. Vanaf dag één werk je bij Contargo met elkaar en voor elkaar. Zo leer je veel van de kennis en ervaring van je collega’s en zij van jou.


Heb je een MBO-diploma? Dan vinden wij dat natuurlijk fijn. Toch is dat papiertje voor ons niet het allerbelangrijkste. Dat je de wereld van transport en logistiek goed begrijpt, is wel noodzaak om te kunnen werken bij Contargo. Net als goed Duits spreken, schrijven en begrijpen. Want meer dan de helft van alle communicatie is bij ons in het Duits.


Maar vooral gaat het ons om jou als persoon. Wie ben jij? Waarom doe jij wat je doet? En hoe doe je dat? We moeten een klik hebben met elkaar. Dat is waar het ons om gaat.

Terug naar boven

Foto & Video