luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVoor bedrijven
 
Ondersteunende kantoorwerkzaamheden aan onze palmoliefabrieken.
Meer over ons bedrijf
Training on the job. Je leert van ervaren collega's.
Wilmar Europe als werkgever

Wie zijn wij

Wilmar Europe is het Europees hoofdkantoor van Wilmar International Limited; de grootste agribusiness groep van Azië. Ons kantoor is gevestigd in gebouw ‘Central Post’ in Rotterdam, het oude postsorteercentrum naast het Centraal Station. Een geweldig inspirerende plek om te werken. Onze Nederlandse fabrieken Wilmar Oleochemicals (gerealiseerd in 2014) en Wilmar Edible Oils (gerealiseerd in 2005) richten zich op het verwerken van palmolie tot allerlei grondstoffen. Wilmar Europe ondersteunt de fabrieken met diverse kantoorwerkzaamheden.

 

Tropische oliën en vetten

De grondstoffen die onze fabrieken maken komen terug in verschillende voedingsmiddelen en persoonlijke gebruiksartikelen. Producten die jij en wij consumeren. Het zit in chocola en sauzen, maar ook in wasmiddelen. Je vindt het terug in producten als crèmes, cosmetica en shampoo. Maar ook in kaarsen zit palmolie. Het is daarmee een grondstof die belangrijk is voor ons als consument. Wilmar richt zich op het gehele proces. Wij beschikken over eigen plantages waar de ruwe olie wordt verkregen. Vervolgens verschepen wij deze ruwe olie met onze eigen vloot over de hele wereld. In onze fabrieken verwerken wij deze ruwe oliën vervolgens tot geraffineerde oliën en vetten. Daarna verwerken wij deze weer tot vetalcholen en biomethylester. Deze producten kunnen wij etoxyleren. Zo bieden wij een breed pallet aan producten die wij verkopen aan onze klanten.

Wat doen wij

Wilmar Europe zorgt er met ongeveer 100 kantoormedewerkers voor dat collega’s op de fabrieken (30) hun werk goed kunnen doen. Onze afdelingen Sales, Trading, Logistiek, Customer Service, Finance, HR, IT en Kwaliteit, leveren ieder op hun eigen vakgebied de nodige service, diensten en producten.  Veiligheid is bijvoorbeeld belangrijk in ons werk op de fabrieken. Net als een hoge kwaliteit van ons product. Vanuit kantoor helpen wij de fabrieken om dit te bereiken. Betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid vinden wij daarbij waardevol. Zowel naar onze externe klant als in de samenwerking tussen collega’s.

Internationale werkomgeving
Dat Wilmar een Aziatische organisatie is, merk je op een prettige manier. Zo is de werkomgeving internationaal. Alleen al op ons kantoor in Rotterdam werken er minstens 16 verschillende nationaliteiten. De voertaal op het hoofdkantoor is dus meestal Engels. Ook is iedereen betrokken bij elkaars werkzaamheden. Bijzonder voor zo’n grote groeiende onderneming. Over de hele wereld werken er namelijk maar liefst ruim 92.000 mensen voor Wilmar.

Wat leer jij van ons

Als je bij ons komt werken, dan start je met een introductieprogramma van vier tot zes weken. In die periode leer je alles over Wilmar in het algemeen en over jouw functie en werkzaamheden in het bijzonder. De praktijk staat daarbij centraal. Verder zie je in onze organisatie veel ‘training on the job’. Ervaren collega’s leren jou datgene waarin jij je verder wilt ontwikkelen, gewoon op je werkplek.

 

Individuele opleidingsmogelijkheden

Duidelijkheid en persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Wij verrassen jou niet met slechts één beoordelingsgesprek aan het einde van het jaar. In een evaluatiegesprek halverwege het jaar bespreken we hoe het werk tot dat moment is verlopen en blikken we vooruit naar het komende half jaar. Verder werken wij niet met standaardopleidingsprogramma’s maar gaan wij uit van het individu. Dat betekent dat wij met jou spreken over individuele ontwikkelings- en opleidingswensen en samen kijken hoe we daar invulling aan kunnen geven

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Op ons hoofdkantoor in Rotterdam kun je werken in veel verschillende functies op verschillende afdelingen. Overal is het gewenste opleidingsniveau en de opleidingsrichting weer anders. Wilmar is een ‘platte organisatie’. Dat geldt zowel voor de fabrieken als op kantoor. Zo zijn er op de fabrieken bijvoorbeeld geen shift-leaders, maar is er een senior proces operator die als meewerkend voorman de ploeg aanstuurt en direct rapporteert aan de plantmanager. Dat maakt dat bijna iedereen veel verantwoordelijkheden heeft in zijn functie.

 

Verantwoordelijk van A tot Z

Wij zijn echte doeners. Wij houden dus ook van nieuwe collega’s die ‘doen’. Mensen die aanpakken en doorzetten. Mensen die zaken signaleren, hun verantwoordelijkheid voelen en actie ondernemen. Jij past prima bij ons als je iemand bent die goed om zich heen kijkt en anticipeert op wat hij ziet. Zonder daarbij je werkdoelen uit het oog te verliezen. Verder houden wij van mensen die initiatief nemen om met elkaar onze organisatie zo goed mogelijk verder te ontwikkelen. Samenwerken is bij ons ook echt samen doen!

Terug naar boven

Contact

Christine Bekker
HR Manager, Human Resources
Telefoon:010 - 217 88 07
Website:http://www.wilmareurope.nl
Terug naar boven

Foto & Video

  • Wilmar Europe - Arbeidsmarkt 2016