luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Wie zijn wij

De Rijke Group is in 1945 opgericht en is nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Daar zijn we trots op! Vanuit ons hoofdkantoor in Spijkenisse zijn we uitgegroeid van een vervoerder tot een complete logistieke dienstverlener met een uitgebreid netwerk van vervoersstromen en vestigingen door heel Europa. De meeste klanten van De Rijke zijn bedrijven in de (petro-)chemische sector. In onze bedrijfsvoering gaat daarom veel aandacht uit naar kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Voor onze gewaardeerde klanten willen wij graag overtuigend de ‘number-1 logistic service provider’ zijn, door voortdurend toegevoegde waarde te bieden en innovatieve logistieke oplossingen aan te reiken.

Wat doen wij

De Rijke Group biedt een viertal diensten aan, namelijk Supply Chain Solutions, Transport, Warehousing & Value Added Logistics en Global Freight Forwarding.

Supply Chain Solutions

De Rijke Group neemt de complete zorg voor de supply chain van klanten uit handen. De ketenoplossingen die wij hiervoor aanbieden bestaan uit diverse logistieke diensten, zoals multi-modale transportoplossingen (zee/lucht/water/rail), opslag en added value logistics (afvullen/afzakken/labellen/etc), douane-afhandelingen het verzorgen van documentatie- en informatiestromen. Naast de eigen zusterorganisaties, wordt hierbij gebruik gemaakt van een groot partnernetwerk.

 

Transport

Op het gebied van wegtransport is De Rijke Group gespecialiseerd in stukgoed, droge bulk, containers en flexitanks. Verder biedt De Rijke Group begeleid en onbegeleid ferryvervoer. Een laatste specialisatie is groupagevervoer, zowel droge lading als verwarmd, koel- en vriesvervoer. De Rijke beschikt over modern, eigen materieel en rijdt voor het grootste deel met eigen Chauffeurs. Het onderhoud van ons materieel wordt verzorgd door Botlek Trailer Services B.V. (BTS), eveneens onderdeel van De Rijke Group. BTS verzorgt tevens het onderhoud van materieel van derden.

Warehousing & Value Added Logistics

De Rijke Group beschikt over multifunctionele opslagmogelijkheden die aan alle wettelijke klantspecifieke eisen voldoen. Verspreid over diverse locaties in Europa beschikken wij over 400.000 m2 overdekte opslagruimte, variërend van conventionele opslagfaciliteiten voor allerlei producten tot opslagloodsen en vrieshuizen. Op vrijwel alle locaties kunnen wij extra waarde toevoegen aan de producten van onze klanten. Verder beschikken wij over volledig geautomatiseerde installaties voor het afvullen van vloeistoffen, poeders en granulaten, in verschillende hoeveelheden en voor verschillende vormen van verpakkingen. Ook het verzendklaar maken behoort tot de standaardmogelijkheden tot en met het verzorgen van de vervoers- en douanedocumenten en de bijbehorende administratie.

 

Global Freight Forwarding

Dankzij onze nauwe contacten met de beste rederijen en luchtvrachtspecialisten organiseren wij voor onze klanten diverse soorten transport van en naar Europa. De afgelopen jaren hebben wij zorgvuldig partners geselecteerd in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en de Pacific. Door de samenwerking met hen en partners in het Midden-Oosten organiseren wij voor klanten de volledige afhandeling van deelladingen (LCL), volle containerladingen (FCL), luchtvrachten en/of tankcontainers. Ook verzorgen wij de benodigde douanedocumentatie voor onze klanten. 

Terug naar boven

Foto & Video

  • De Rijke Corporate Movie

  • De Rijke Group

    impressie