luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

De Oliebron B.V.

Branche: Oliemaatschappij

Sinds 1891

De Oliebron werd in 1891 in Rotterdam opgericht en is sinds 1967 in Zwijndrecht gevestigd. Er is voor deze locatie gekozen omdat Zwijndrecht perfect tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen ligt en het bovendien uitstekende verbindingen heeft met het achterland.

In 2016 bestond De Oliebron 125 jaar en hoewel wij uitermate trots zijn op ons rijke verleden, kijken wij toch vooral naar de toekomst. Alle investeringen van de laatste jaren maar ook de investeringen die voor de komende jaren staan gepland, zijn erop gericht onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. 

De Oliebron is gecertificeerd op basis van ISO-9001- 2015, ISO 14001-2015 en OHSAS 18001-2007 (binnenkort vervangen door ISO 45001).

Onze Business

PRIVATE LABEL. De Oliebron is een van de grootste onafhankelijke producenten van smeermiddelen in West Europa. Onze klantenkring bestaat uit grote oliemaatschappijen en smeeroliehandelaren. Wij zijn marktleider op het gebied van private label en voor veel van onze klanten verzorgen wij ook het gehele logistieke proces. Onze klanten hoeven zich slechts op de verkoop te concentreren en de order aan ons door te geven waarna De Oliebron de merkartikelen produceert en op ieder gewenst adres aflevert. Door een combinatie van een zeer breed smeerolieassortiment, diverse verpakkingslijnen en klant specifieke etiketten zijn de mogelijkheden daarbij haast eindeloos.

BULK LEVERANCIER. De Oliebron levert echter nog een veel breder pakket aan services. Grote maatschappijen hebben vaak eigen afvulfaciliteiten en speciaal voor deze klanten heeft De Oliebron onlangs de bulkafdeling opnieuw gemoderniseerd en uitgebreid waardoor ruim 825 oliesoorten met een relatief korte levertijd in tankwagens geladen kunnen worden. Daarnaast leveren wij ook dagelijks met een aantal tankwagens discreet en professioneel merkproducten in bulk bij afleveradressen van onze klanten.

PROBLEEMOPLOSSER. Ook de grote multinationals behoren al decennia tot de klantenkring van De Oliebron. Voor deze maatschappijen zijn wij vaak probleemoplosser. Bijvoorbeeld bij zeer complexe producten, logistieke uitdagingen of een specifieke OEM goedkeuring die wij vaak als een van de eerste producenten hebben verkregen. De Oliebron heeft de modernste faciliteiten en uiterst professioneel personeel, waardoor wij problemen van klanten tot een gezamenlijke uitdaging kunnen maken. 

WAAROM GEEN EIGEN OLIEBRON MERK? Regelmatig krijgen wij de vraag waarom De Oliebron met zoveel expertise geen eigen merk op de markt brengt. In alle bescheidenheid durven wij te stellen dat wij zeker in staat zouden zijn zoiets tot een succes te maken maar er is één belangrijke reden waarom wij zoiets nooit zouden doen. Bij De Oliebron staat niet het merk maar de klant centraal. Met een eigen merk zou De Oliebron een rechtstreekse concurrent van onze eigen klanten worden en dat is het laatste dat wij zouden willen...

Terug naar boven

Contact

De Oliebron B.V.
Telefoon:078 - 610 11 22
Adres: Merwedeweg 17
3336 LGZWIJNDRECHT