luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

ICT Group

Branche: Digitale services

Wie zijn wij

Het automatiseren van een complex proces tot een werkend systeem is één. Maar hoe creëer je een ICT-oplossing die veel meer oplevert? Hoe zorg je voor meer snelheid? Meer gemak? Meer duurzaamheid? Meer rendement? Dat is pas een uitdaging!

ICT Group gaat deze uitdaging graag aan. Met ruim 40 jaar ervaring in de technologische en industriële markten en ca. 1400 medewerkers werken wij aan toonaangevende projecten wereldwijd. Bruggen, sluizen, tunnels, railprojecten; wij zorgen voor de juiste IT-oplossing om processen slimmer te maken of te automatiseren.

Het hoofdkantoor van ICT Group is gevestigd in Barendrecht. Verder hebben wij vestigingen door heel Nederland, zoals Bergen op Zoom, Deventer en Maastricht. Onze organisatie kenmerkt een open en platte cultuur. Bij ICT staan onze medewerkers centraal: het management en onze CEO staan open voor ideeën en zijn regelmatig op de werkvloer te vinden.

Water en infrastructuur

‘De uitdaging bij water en infra is het creëren van maximale veiligheid, beschikbaarheid en duurzaamheid.’ Aldus de Business Unit Manager Water & Infrastructuur. Water en infrastructuur voorzien immers een primaire levensbehoefte. Ze hebben een groot maatschappelijk belang en zijn tegelijk heel kwetsbaar.

ICT Group werkt aan slimme IT-oplossingen die installaties en systemen op afstand kunnen uitlezen en bedienen. In Nederland werken we voornamelijk met (semi)overheden, zoals Rijkswaterstaat, waterschappen en drinkwaterbedrijven. Met behulp van the internet of things en big data kunnen we bijvoorbeeld voorspellen wanneer een installatie uitvalt of onderhoud nodig heeft. De kennis in Nederland rondom veiligheid in de water- en infrabranche loopt voorop. Bij ICT Group speelt innovatie en technische ontwikkeling tevens een grote rol. Wij zorgen dat onze medewerkers hun kennis en kunde bijhouden en uitbreiden. We investeren dan ook veel in opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Werken bij ICT Group

Ben jij op zoek naar een technische uitdaging binnen je eigen expertise? Of wil je het roer drastisch omgooien door de overstap te maken naar een technisch domein? Dan ben jij van harte welkom bij ICT Group! Wij zijn altijd op zoek naar collega’s op diverse disciplines.

Als je bij ons in dienst komt dan zorgen wij ervoor dat jij je meteen thuis voelt. Je start met twee introductiedagen, waarin je alle systemen en collega’s leert kennen. Daarna ga jij in gesprek met je manager om jouw doelen te bepalen. Aan de hand van jouw interesses en vaardigheden word je geplaatst op een project, waar je eerst onder begeleiding aan de slag gaat. Heb jij alles onder de knie, dan krijg je bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheden.

ICT Group biedt daarnaast ook de mogelijkheid voor starters en zij-instromers om een traineeship te volgen. Heb jij bijvoorbeeld een HBO diploma in de richting van Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Chemische Technologie? Dan kun je deelnemen aan ons traineeship. Gedurende zes weken wordt je klaargestoomd d.m.v. een intensief trainingsprogramma. Hier leer je zowel de theorie als de praktijk kennen en ontvang je na afronding een mooi certificaat. Vervolgens kiezen we een technische richting, waar jouw interesses liggen. Ga jij aan de slag voor ABB, Siemens of Wonderware? Je komt in ieder geval terecht op het project dat echt bij jou past!

Onze belofte aan jou

Werken bij ICT Group geeft jouw carrière een boost, of je nu starter of professional bent. Wij beloven jou drie belangrijke dingen:

 1. We hebben aandacht voor jou en je loopbaan. Bij ICT ben je geen nummer. We hebben oog voor jou en jouw behoefte. We vinden een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk en samen met jou bepalen we op welke projecten je werkt, welke technologieën je interessant vindt en waarin je verder wilt ontwikkelen.
 2. We vergroten jouw marktwaarde. Je kunt werken met de nieuwste technieken in state-of-the-art projecten. Daardoor kun je jouw kennis omzetten in ervaring. Vanaf het begin investeren we in certificering en training. Jij krijgt in je eerste jaar bijvoorbeeld een volledig PA-certificering. Verder maken we een ontwikkelplan waarin uiteraard ook salarisgroei wordt meegenomen. Zo zorgen we ervoor dat je een betere professional wordt; ook als je al veel ervaring hebt.
 3. We bieden je kansen en uitdagingen. ICT is een organisatie die volop in beweging is. We groeien en breiden onze dienstverlening uit. Je werkt samen met de beste vakgenoten en hebt de mogelijkheid om je kennis te verdiepen of juist verbreden. Ook zijn er kansen om door te groeien richting bijvoorbeeld projectleider, architect of consultant.

 

Wij nodigen je uit om samen met ons de (aankomende) projecten te bespreken en jouw rol hierin te vormen. Bekijk snel onze vacatures, solliciteer en wij hopen je snel te zien bij ons op kantoor!

Terug naar boven

Contact

ICT Group N.V.
Telefoon:088 - 908 20 00
Adres: Kopenhagen 9
2993 LLBARENDRECHT
Terug naar boven

Foto & Video

 • Corporate video ICT Group

 • Smart IT solutions for water boards, drinking water companies and authorities

 • ICT Group

  impressie
 • ICT Group

  impressie