luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Over ons

Voor ons is het een voorrecht om voor een prachtig bedrijf als Mercon te werken. Mercon is een bedrijf met een rijke historie, die teruggaat tot 1877, toen de voorganger van wat vandaag Mercon heet, werd opgericht.

Het laatste decennium is het bedrijf enorm veranderd. Van voornamelijk een constructiewerf heeft Mercon zich getransformeerd tot een bedrijf dat maatwerk oplossingen biedt aan klanten in alle marktsegmenten waarin Mercon actief is: Opslagtanks, Infrastructuur en Industriële Installaties. Wij bieden een volledige reeks aan tank- en industrieel gerelateerde diensten om onze klanten op het gebied van onderhoud en constructie-projecten te ondersteunen.

Ingenieuze tankbouwconcepten, nieuwe manieren om bruggen te renoveren en slimme oplossingen voor de renovatie van industriële installaties met de daarbij behorende inventieve logistieke processen, zijn door ons ontwikkeld.

Daarnaast heeft Mercon nieuwe contractuele mogelijkheden om de samenwerking tussen aannemers en opdrachtgevers te versterken op het gebied van onderhoud van opslagtanks.

Alle slimme en creatieve oplossingen van de diverse projectteams worden binnen de organisatie gecommuniceerd om te zorgen dat kennis gedeeld wordt, zodat wij elkaar kunnen inspireren en kunnen leren van de ervaringen in alle sectoren.

Mercon Opleidingscentrum

Het Mercon opleidingscentrum behoort tot de beste opleidingscentra in Europa voor wat betreft lassen en fitten.

We bieden een twee jaar durende opleiding aan, in samenwerking met het Da Vinci College, om gecertificeerd lasser of monteur te worden. Een keer per week ga je naar school en de overige vier dagen word je opgeleid in ons Opleidingscentrum in Gorinchem. In groepen van maximaal 6 studenten brengen ervaren specialisten je de perfecte vaardigheden bij.

In het eerste jaar leer je alles over lassen, fitten en montage. In het tweede jaar specialiseer je jezelf verder tot gecertificeerd lasser of fitter. Gedurende je training maak je grote objecten. Op regelmatige basis word je al betrokken bij echte projecten! En wanneer je met succes afstudeert biedt Mercon je meteen een baan aan!

QHSE

Onze QHSE doelstellingen vertalen zich in de praktijk naar een sterke focus op kwaliteit & service en een actief veiligheidsbeleid gericht op het creëren van een werkomgeving zonder ongelukken en incidenten.

Mercon is gecertificeerd overeenkomstig bovengenoemde standaarden. De 2015 revisies van ISO-standaarden 9001 en 14001 zijn nauwkeurig bestudeerd en de voor Mercon noodzakelijke aanpassingen zijn reeds in 2016 geïmplementeerd.

Ten aanzien van Veiligheid werkt Mercon met het 24/7 veiligheids-programma. Dit is een gedragsmatig veiligheidsprogramma, dat tot een uitstekende veiligheidsprestatie heeft geleid. Om deze goede prestatie te behouden dringt Mercon er bij haar medewerkers op aan elk incident, hoe klein ook, te melden om hiervan te kunnen leren en incidenten in de toekomst te kunnen voorkomen, zodat deze niet stijgen in de veiligheidspyramide.

Voorts hebben alle projectmanagers bij Mercon een training doorlopen met betrekking tot Leiderschap in Veiligheid & Incident analyse. Bovendien zijn alle voormannen getraind in veiligheidsbewustzijn.

Het 3P-principe

Het 3P principe (People, Planet, Profit) ligt ten grondslag aan Mercon’s programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Echter, Mercon doet zoveel meer dan slechts het in evenwicht houden en voeden van deze aspecten.

People
Mercon vindt een juiste balans tussen werk en vrije tijd belangrijk voor haar personeel.

  • Alle voltijdse medewerkers hebben, buiten de officiële feestdagen, jaarlijks 40 vakantiedagen
  • Mercon biedt zowel voltijdse als deeltijd-contracten aan, variërend van ongeveer 40% tot 80% (dat zijn 2 tot 4 werkdagen per week).
  • Medewerkers genieten van korting op abonnementen bij lokale sportcentra

Professionele en persoonlijke groei:

  • De Personeelsafdeling maakt een jaarlijks plan voor training en coaching. Tijdens de beoordelingsgesprekken aan het eind van het jaar bespreken de afdelingshoofden met de individuele werknemers de training & coaching behoeften.

Planet
Mercon zet zich volledig in om haar operaties op een energie efficiënte manier uit te voeren. Wij zorgen o.a. voor het terugdringen van energieverbruik tijdens het lassen, voor de vermindering van de uitstoot tijdens het lasproces, voor recycling en de vermindering van emissie uitlaatgassen d.m.v. slim transport.

Profit
Door innovaties en efficiëntie verbeteringen probeert Mercon de hoogste kwaliteit en lagere kosten te behalen voor zowel haar klanten als de eigen organisatie.

Mercon’s ultieme doel met het 3P principe is het bereiken van een eerlijke balans tussen “People, Planet en Profit”.

Terug naar boven

Contact

Mercon Werf & Hoofdkantoor
Telefoon:0183 - 66 88 22
Adres: Krinkelwinkel 6-8
4202 LNGORINCHEM