1 vestiging

- Lucite International Alpha B.V.

Branche

Chemische Producten
Watertalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

Eén team, één visie

‘Meedenken, meewerken en mee verbeteren’

Mitsubishi Chemical Cooperation (MCC) is één van de grootste chemiebedrijven ter wereld met bedrijven in 32 landen over de hele wereld waar 42.000 werknemers werkzaam zijn. De MMA-Business Unit is wereldwijd actief en heeft productielocaties die methylmethacrylaat en polymethylmethacrylaat (PMMA) produceren in alle regio's. Onderdeel van MCC is Lucite International Alpha B.V, gevestigd in de Botlek (Rozenburg). Op onze site in Botlek-Rotterdam verwerken wij met ongeveer 70 collega’s de grondstof MMA tot Polymethyl Methacrylate (PMMA). Wij zijn trots op hoe wij bezig zijn met de dingen die ons bedrijf, dat we met elkaar hebben opgebouwd, gezond en succesvol maken. Door de korte lijnen en informele sfeer leren mensen elkaar bij ons snel kennen, waardoor de betrokkenheid groot is. Dat maakt dat iedereen gemotiveerd is goede ideeën te zoeken. Om zo samen continu te streven naar verbetering van onze producten en dienstverlening.

Wat doen wij

Van de grondstof MMA maken wij PMMA, Polymethyl Methacrylate. Dit acrylaatproduct is een hoogwaardige plastic korrel die wij in vele kleuren kunnen maken. Onze klanten zijn vooral fabrieken in Europa, de USA en China. Zij verwerken deze korrels in de meest uiteenlopende producten. Want PMMA vind je werkelijk overal in terug. In achterlichten van auto’s. In meubilair en interieuraccessoires. Brilglazen en de ruiten van een caravan. Zelfs in het beeldscherm van je mobiele telefoon. Door creatief te kijken naar wat we doen en hoe we het doen, hebben we in de afgelopen jaren onze efficiency steeds kunnen verbeteren. Ook hebben wij volop aandacht voor klantvriendelijkheid. Wij denken aan het eindproduct en hebben niet het gevoel ‘zomaar’ een korrel te maken. In onze ogen essentieel om je goed te kunnen verplaatsen in de klant.

Wat leer jij van ons

Iedereen die bij ons komt werken doorloopt een introductieprogramma. We vinden het belangrijk dat je onze organisatie en het product dat we maken goed begrijpt. En dat je je collega’s leert kennen. We laten je in de eerste weken alle facetten van onze organisatie zien en zorgen ervoor dat je met veel mensen gesprekken voert. Met jouw loopbaan kun je bij Lucite vele kanten op. Opleiding en ontwikkeling vinden we belangrijk. Werk je op de site? Dan kun je een opleiding volgen tot Procesoperator A of B. Of ben je juist in de wieg gelegd om je commerciële of managementvaardigheden verder te ontwikkelen? Afhankelijk van jouw ambities kijken we samen naar de mogelijkheden. Ook ontwikkelen wij regelmatig interessante interne opleidingsprogramma’s. Met onderwerpen variërend van cultuurontwikkeling tot persoonlijke effectiviteit krijg je bij ons alle ruimte om je verder te ontwikkelen en je blik te verruimen.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die met ons meedenken, meewerken en mee verbeteren. Mensen die net als wij, in beweging zijn. Die open staan voor nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Van MBO tot WO, administratief opgeleid of juist in de procestechniek. Eenmaal bij ons werkzaam, ervaar je dat wij jouw mening en inzicht belangrijk vinden. In projectgroepen kun jij je stem laten horen over het beleid dat onze mensen aangaat. Je discussieert mee en je denkt mee. Voor ons waardevolle informatie. Voor jou een prima gelegenheid om je verder dan alleen vakinhoudelijk te ontwikkelen. En om input te leveren aan onze visie en aan ons team. Want dat is echt het gevoel van Lucite. Het gevoel van één team, één visie.

Linda Mindertsma

Watertalent - Zo werkt het

1 vestiging

- Lucite International Alpha B.V.

Branche

Chemische Producten