260 medewerkers

1 vestiging

- Dr. W. Kolb Nederland B.V.

Branche

Chemische Producten
Watertalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

Kolb is een zelfstandig productiebedrijf van grondstoffen (niet-ionische tensiden, papierchemicaliën en chemische halffabricaten) die ondermeer bestemd zijn voor verwerking in zepen en andere reinigingsmiddelen, in cosmetica en in diervoeders.

Kolb heeft 260 medewerkers, van wie er 80 in Moerdijk werken. De overige personeelsleden werken in onze andere fabriek in Hedingen, Zwitserland. Daar staat ons hoofdkantoor, waar vanuit ook productontwikkeling, onderzoek en marketing gebeurt. In Nederland richten we ons op bulkproductie en denken we in tankcontainers; in Zwitserland gaat het eindproduct in kleinere verpakkingen naar onze afnemers. Onze markt is wereldwijd. Onder onze klanten rekenen we de grote producenten voor de consumentenmarkt.

De afgelopen jaren is ons bedrijf fors gegroeid, van 45 naar 80 medewerkers. Dat kwam doordat we het aantal productie units hebben uitgebreid. Bij het zoeken naar nieuwe collega’s kozen we bewust voor een mix in leeftijden en ervaring. De gemiddelde leeftijd van ons personeel ligt nog net onder de 40 jaar. Voor een technisch bedrijf hebben we een bovengemiddeld aantal vrouwelijke collega’s. Doordat we zo klein zijn geweest is de sfeer informeel. We werken taakgericht en samenwerking is belangrijk.

Wat doen wij

De vestiging van Kolb op het Industrieterrein Moerdijk maakt deel uit van de wereldwijd opererende en snel groeiende onderneming KLK OLEO. De bedrijven binnen deze groep produceren derivaten van palm(pit)olie die verwerkt worden in een groot aantal eindproducten. In Moerdijk richten wij ons voornamelijk op de productie van additieven voor wasmiddelen, shampoos, (textiel-) verf en gewasbeschermingsmiddelen. Tevens zijn wij een op- en overslagterminal voor de overige vestigingen in Europa. Wij onderscheiden ons door technisch hoogwaardige productie-installaties, een efficiënt en strak georganiseerde logistiek en talentvolle collega’s die kennis en ervaring uitwisselen met de klanten en overige vestigingen van KLK OLEO.

We werken in vijfploegendiensten, waarbinnen we van iedereen een hoge mate van zelfstandigheid verwachten. In 2010 hebben we de ‘Responsible Care-prijs’ van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) gekregen voor ons meerjarenprogramma energiebesparing. Daaruit blijkt wel dat we milieu en innovatie serieus nemen.

Van de 80 mensen die bij ons werken, is de grootste groep procesoperator. De meeste collega’s komen bij ons binnen nadat ze een opleiding op mbo-niveau-3 of -4 gevolgd hebben. Daarna kunnen ze vanuit hun dienstverband bij ons nog verder geschoold worden. Ongeveer twaalf collega’s hebben een hbo- of wo-niveau. Dit zijn leidinggevenden of vakspecialisten op het gebied van veiligheid, procestechniek, logistiek of Laboratorium techniek.

Wat leer jij van ons

Je begint bij ons met een uitgebreide introductiedag, waar je alles over ons bedrijf hoort wat van jou van belang is: waar staan we voor, wat doen we precies, welke veiligheidsrichtlijnen gelden er bij ons? We zijn een BRZO-bedrijf (Bedrijfs Risico Zware Ongevallen), dus ondergaan we een aantal keer per jaar een preventieve controle.

Na die introductiedag doorloop je een inwerk- en leertraject van een jaar, waarbij je begeleid wordt door een persoonlijke coach. Je leert het vak en de bediening van onze installatie in de praktijk. Na dat jaar is het de bedoeling dat je de installatie zelfstandig kunt bedienen. mbo’ers kunnen bij ons doorleren (VAPRO-B en –C), en net als alle andere medewerkers bieden we ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien binnen je functie.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

De afgelopen jaren hebben we voor het zoeken van echt goed personeel steeds de tijd genomen. Dat loont. Voor de huidige vacatures gaan we opnieuw zorgvuldig te werk. We hebben mensen nodig die willen bijdragen aan de blijvende groei van ons bedrijf en die zich mee willen ontwikkelen. Jouw knowhow en inzet zullen bijdragen aan het succes van onze organisatie. We willen onze positie op de markten die wij bedienen, versterken en vergroten. Daar hebben we ondernemende mensen voor nodig met kennis van zaken en met creatieve, doelgerichte denkkracht. Als jij kunt samenwerken, zelfvertrouwen uitstraalt, goed kunt organiseren en prioriteiten kunt stellen, willen we graag nader met je kennismaken.

HR Adviseur
Wim Verschuur
HR Adviseur
Gratia Baan

Watertalent - Zo werkt het

260 medewerkers

1 vestiging

- Dr. W. Kolb Nederland B.V.

Branche

Chemische Producten