3 vestigingen

A- Matrans Marine Services
B- Matrans locatie ECT Delta Terminal
C- Matrans locatie Euromax Terminal Rotterdam

Branche

Containers
Watertalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

In 1966 vaarde het eerste containerschip Rotterdam binnen. Sinds die tijd zijn er al meer dan 100 miljoen containers door de Rotterdamse haven verwerkt.

Door de opkomst van het containerverkeer en de samenwerking met de ECT Hutchinson Port (Europe Container Terminals), heeft Matrans snel kunnen uitgroeien tot het grootste sjorbedrijf (lashing en securing) van de Rotterdamse haven en is dé specialist in het vastzetten en losmaken van ladingen aan boord van zeeschepen.

In de dynamische omgeving van de grootste terminals van Rotterdam verricht Matrans haar werkzaamheden. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Op containerschepen die inmiddels zijn gegroeid tot een lengte van meer dan 300 meter en een volume hebben tot 20.000 containers.

Wat doen wij

Wanneer ladingen aan boord van zeeschepen niet goed vastgezet zijn, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor de veiligheid op een schip. De ladingen kunnen op volle zee gaan schuiven en in het ergste geval kan een schip kapseizen. Het werk van een sjorder is daarom erg belangrijk en neemt een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Matrans is dé specialist in het vastzetten en losmaken van ladingen aan boord van zeeschepen en vormt de dagelijkse spil bij een vlotte en veilige afhandeling van containers. Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden (het zogenaamde sjorwerk) staat veiligheid voorop. Communicatie is in ons werk het belangrijk om die veiligheid te kunnen garanderen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze collega’s altijd goed geschoold en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

De werkzaamheden worden verricht in de grootste haven van Europa op de twee terminals van Hutchison Ports ECT (Euromax en Delta). De werkzaamheden worden 24/7 uitgevoerd. Dag- en nacht zijn er dus medewerkers van Matrans bezig met het los-/vast maken van containers op de zeeschepen.

Wat leer jij van ons

Werken in de haven is prachtig. Je maakt de mooiste zons -op en ondergangen mee die je ooit hebt gezien. Maar daarvoor moet je wel in wisselende diensten werken. Ga je aan de slag bij Matrans, dan start je met een werken/lerentraject. Je gaat naar school en krijgt direct een goed salaris. Je komt terecht in een hecht team, waar je veel vrijheid krijgt en waar een no-nonsence mentaliteit overheerst. 

Bij Matrans dragen we de Rotterdamse mentaliteit uit. Niet lullen maar poetsen en de handen uit de mouwen. Onze collega’s hebben geen last van hoogtevrees, zijn stressbestendig en vinden het niet erg om nacht- en weekenddiensten te werken.

Ze staan in alle weersomstandigheden klaar om de gewenste service te verlenen. De materialen waarmee ze werken zijn ruw en zwaar. Het is indrukwekkend en veelzijdig werk en daarom een uitdaging op zich.

Heb je al eens gehoord van het werk bij Matrans of wil je simpelweg weten welke vacatures we hebben? Bekijk dan ons vacature overzicht!

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Iedereen die bij Matrans werkt heeft een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en is geschoold om onder de moeilijkste omstandigheden veilig te kunnen presteren. Deze scholing kent verschillende fases.

Voordat medewerkers bij Matrans kunnen werken, moeten zij eerst een vaardigheidstest afleggen. Als ze daarvoor slagen gaan ze de interne opleiding in. Deze opleiding duurt ongeveer een maand. In de opleiding wordt hen veilig werken bijgebracht middels theorie en praktijklessen.

In de opleiding krijgen medewerkers uitleg over omgevingsfactoren en persoonlijke beschermingsmiddelen en wordt er uitleg gegeven over vluchtwegen en andere belangrijke veiligheidsmaatregelen. De medewerkers leren ook verschillende facetten van het havenwerk (sjorren, stackerdraaien, veilig tillen en het aanhouden van een ergonomische werkhouding).

Tijdens de praktijklessen gaan zij onder begeleiding op een gecontroleerd oefenterrein aan de slag om de theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Pas na de interne opleiding krijgen nieuwe medewerkers een bedrijfscertificaat. Ze zijn dan geschikt om onder begeleiding hun werkzaamheden uit te voeren.

Elke medewerker volgt tegelijkertijd een tweejarige BBL- opleiding bij het Scheepvaart en Transportcollege, locatie Waalhaven. Tijdens deze opleiding wordt de opgedane kennis beoordeeld door het afleggen van verschillende examens. Als de opleiding met succes wordt afgerond krijgt de medewerker een diploma: Medewerker Havenoperaties MBO Niveau 2.

Matrans Marine Services

Watertalent - Zo werkt het

3 vestigingen

A- Matrans Marine Services
B- Matrans locatie ECT Delta Terminal
C- Matrans locatie Euromax Terminal Rotterdam

Branche

Containers